1515
NORDEN: BLANDAD UTVECKLING, VÄTGAS I FOKUS, VINX30 OFÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna bjöd på en blandad utveckling under torsdagens handel. Samlingsindexet Vinx30 var oförändrat vid 1.264.

I Köpenhamn föll OMXC25-indexet 1,1 procent till nivån 1.782.

Bioteknikbolaget Bavarian återfanns på förlorarlistan, ned 3,7 procent, efter en kvartalsrapport som inte föll placerare i smaken. Bolaget redovisade en förlust på drygt 131 miljoner danska kronor för det första kvartalet, att jämföra med fjolårets förstakvartalsresultat på cirka 516 miljoner kronor.

Energibolaget Örsted har tecknat en avsiktsförklaring med det sydkoreanska stålbolaget Posco för utveckling av ett havsvindkraftsprojekt och produktion av förnybar vätgas. Örsted och Posco kommer även att göra genomförbarhetsstudier om ett potentiellt samarbete inom grön vätgas. Örsted-aktien backade 2,9 procent.

Oslobörsens OBX-index steg 1 procent till nivån 974.

Vätgasbolaget Hydrogenpros har ingått en avsiktsförklaring med H2V Industry och Mitsubishi Power Europé. Bolagen ska utveckla gröna industriella vätgaslösningar. Aktien avslutade dagen oförändrad efter att ha varit upp som mest 10 procent.

Norsk Hydros dotterbolag Hycast har tecknat ett kontrakt för en automatiserad gjutningslösning till ett värde av 200 miljoner norska kronor, rapporterade TDN Direkt. Aktien steg 6,2 procent.

I Helsingfors var OMXH25-indexet upp 0,4 procent till nivån 5.177.

Stora Enso avyttrar sitt bruk i Eilenburg, Tyskland och tar en engångskostnad på cirka 32 miljoner euro i sitt rörelseresultat under det andra kvartalet 2021. Beloppet redovisas som en jämförelsestörande post. Aktien backade 0,3 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?