1515
Annons
SPOTIFY: NYANSTÄLLER HUNDRATALS TILL REKLAMSATSNING - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ljudstreamingbolaget Spotify planerar anställa hundratals nya medarbetare för att bättra på reklamförsäljningen för att öka intäkterna från majoriteten av användarskaran, som är icke-betalande, rapporterar Reuters.

Marknadsföringspersonalen ska utökas med 70 procent i Europa, Australien och Kanada, enligt uttalanden från Spotifys reklamchef Lee Brown.

"Tiden när reklam var mindre än 10 procent av våra intäkter är förbi. Nu investerar vi i reklamaffären långsiktigt", sade han till Reuters.

Spotify har dels intäkter från betalande användare, som slipper reklam. Vid sidan av dessa finns den icke-betalande majoriteten (210 miljoner användare av totalt 365 miljoner) som exponeras för reklam.

Pandemin medförde att reklamintäkterna vek av nedåt för Spotify. I år har reklamtrenden dock varit positiv, men fortsatt står reklamförsäljningen för 12 procent av intäkterna.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?