1515
NOKIA: DNB BYTER ÅTERIGEN FOT EFTER ERICSSONS POSITIVA SIGNALER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) DNB Markets har återigen bytt fot vad gäller Nokiaaktien. Banken hänvisar sin uppgradering till att signaler från Ericsson även kan tolkas positivt för Nokia samtidigt som handeln i den finländska telekomaktien nu har normaliserats.

Det framgår av en analys från DNB Markets daterad den 1 februari, där banken går tillbaka till att rekommendera köp i Nokia och höjer riktkursen till 4:80 euro (4:00), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

Banken har därmed svängt på nytt i sin syn på Nokia, efter att så sent som i slutet av förra veckan ha nedgraderat aktien till sälj (köp) med hänvisning till att Nokias depåbevis då hade stigit kraftigt under hög volym baserat på Reddit-frenesin. DNB Markets kallade kursrörelsen "ett resultat av bubbelliknande beteende".

Inför Nokias bokslutsrapport den 4 februari har DNB Markets nu höjt sina estimat. I analysen lyfter DNB fram Ericssons uttalande vid fredagens rapportkonferens om att den senaste tidens uppgångar delvis beror på geopolitiska faktorer. Ericsson ser en bättre säsongsvariation i försäljningen första kvartalet och talade om starka signaler vad gäller förbeställningar i dialogen med kunderna, vilket DNB Markets tolkar som att kunderna ser en risk i att gå in i nästa investeringscykel med utrustning från Huawei (eller ZTE).

"Vi tror att Nokia, som gradvis håller på att komma ikapp inom 5G RAN enligt vår syn, också kan gynnas av denna trend", skriver banken.

DNB räknar också med att Nokia har märkt av en liknande stark trend i Japan som Ericsson vittnade om under det fjärde kvartalet. Banken har också höjt sina estimat för enheten Nokia Software efter att Ericssons Digital Service-segment indikerat att tillväxten inom cloud-native core-mjukvarumarknaden har tagit fart.

Vidare spår DNB Markets att Nokias kapitalmarknadsdag i mars kan utgöra ytterligare en katalysator för förtroendet för bolagets förmåga att förbättra marginalerna på medellång och lång sikt.

Vad gäller Ericsson har DNB höjt riktkursen till 140 kronor (126) och upprepar köprekommendationen efter rapporten.

Ericssons accelererade tillväxt under fjärde kvartalet och ledningens betryggande kommentarer tolkas av DNB Market som tidiga indikationer på att ett "större marknadsandelsskifte" har inletts, vilket banken inte tror att nuvarande aktiekurs tar hänsyn till.

Vid 11.15-tiden på måndagen hade Nokia gått ned 0,9 procent till 3:93 euro och Ericsson hade stigit 0,3 procent till 106 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?