1515
CYBER 1: FÖRETRÄDESEMISSION CA 1,8 MLN EUR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cyber Security 1 har beslutat att genomföra en företrädesemission av aktier och teckningsoptioner ("units") om cirka 1,8 miljoner euro.

Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner kan Cyber 1 högst tillföras ytterligare cirka 1,8 miljoner euro.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Aktieägare i Cyber 1 erhåller en uniträtt för vardera på avstämningsdagen två innehavda aktier. Två uniträtter ger rätt att teckna en Unit i bolaget. Varje unit innehåller en nyemitterad aktie samt en vederlagsfri teckningsoption av serie 2021. Teckningskursen är 0:01 euro per unit, vilket motsvarar en teckningskurs om är 0:01 euro per aktie.

Emissionen omfattas till 100 procent av externa garantiåtaganden från extern investerare.

I maj 2020 ansökte Cyber ​​1 om företagsrekonstruktion. Under rekonstruktionsprocessen har bolaget tillsammans med utsedd rekonstruktör och externa rådgivare genomfört besparingsåtgärder och initierat en strategisk omvandling av Cyber-koncernens verksamhet.

Vad avser den finansiella omorganisationen och avslutande av rekonstruktionsprocessen, har bolaget lämnat in en ansökan om ackordsförhandling som kommer att äga rum i Stockholms tingsrätt den 7 juni 2021.

Företrädesemissionen är således villkorad av att Stockholms tingsrätt beslutar om att fastställa ett ackord i linje med företagets förslag och aktieägarnas godkännande vid årsstämman den 29 juni 2021.

Motivet för Företrädesemissionen är att bidra till finansieringen av ackordsbetalningen i syfte att avsluta rekonstruktionsprocessen samt tillhandahålla nödvändigt tillväxtkapital för bolagets omorganiserade verksamhet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?