1515
TESLA: AKTIEN NED TROTS OMS- OCH VINSTREKORD I 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teslas aktie sjönk tillbaka i den amerikanska efterhandeln på onsdagen, trots att den amerikanska elbilstillverkaren redovisat intäkts- och vinstrekord i det tredje kvartalet.

Försäljningen kom in på 13,8 miljarder dollar (8,8), mot förväntningar på 13,7 miljarder dollar, enligt estimat från S&P Global Market Intelligence.

Även det justerade resultatet, på 1:86 dollar för det tredje kvartalet 2021 (0:76), var bättre än väntat då estimatet låg på 1:61 dollar per aktie.

Den totala produktionen i kvartalet uppgick till 237.823 enheter, mot föregående års 145.036 enheter. Leveransrekord på 241.300 bilar var dock redan känt av marknaden – en uppgång på 72 procent jämfört med samma period i fjol, och finanschefen Zach Kirkhorn medgav att den kraftiga efterfrågeökningen tagit Tesla på sängen.

"Vi kan inte öka produktionskapaciteten snabbare än vi redan gör", säger han i rapporten.

Aktien sjönk 1,6 procent i efterhandeln, tänkbart också en reaktion orsakad av varningar om fortsatta utmaningar i den leverantörskedja som just nu är mycket ansträngd i fråga om viktiga komponenter för biltillverkning. Detta gäller framför allt chip och den allmänna stockningen i världens handelslogistik.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?