1515
BIOINVENT: POSITIVA INTERIMRESULTAT FÖR BI-1206 I FAS 1/2A

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioinvent har fått positiva interimresultat från fas 1/2a-studien av den nya anti-FcγRIIB-antikroppen BI-1206 i kombination med rituximab hos patienter med indolent non-Hodgkins B-cellslymfom (B-cells-NHL) som återfallit i sin sjukdom eller blivit resistenta mot nuvarande behandling.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Behandlingssvaret som observerats för sex av nio patienter är mycket lovande och visar tydligt att BI-1206 kan återställa rituximab-responsen hos patienter som har få andra behandlingsalternativ", kommenterar Martin Welschof, vd för Bioinvent.

Baserat på interimresultaten kommer Bioinvent identifiera den rekommenderade fas 2-dosen för fas 2a-delen av studien.

Av de 9 patienter som slutfört induktionscykeln visade 6 patienter antingen fullständig eller partiell respons och flera av dessa behandlas fortfarande. Två patienter (30 mg och 70 mg dos) uppnådde en fullständig respons som fortfarande består 12 och 24 månader senare. En annan patient med en blastisk variant av MCL uppnådde en partiell respons och kunde uppvisa en fullständig reduktion av perifera tumörceller. Bioinvent inväntar fortfarande resultaten från två patienter.

Sammanlagt 15 patienter har hittills rekryterats till doseskaleringsdelen i fas 1-studien, där alla befinner sig i ett långt framskridet skede av sjukdomen och inte svarar på konventionella behandlingar.

För att hantera de dosbegränsande toxiciteter som noterades vid högre doser tidigare i studien, har ett nytt säkerhetsprotokoll börjat användas som möjliggör högre doser.

"Inga dosbegränsande toxiciteter har observerats hos de fem patienter som behandlats enligt nuvarande protokoll, trots att de erhållit högre doser av BI-1206", skriver Bioinvent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?