1515
Annons
FASTIGHETER: RÄNTEKÄNSLIGHET GER VOLATILA AKTIEKURSER - KEMPEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De svenska fastighetsbolagen levererar stabilt, men det överskuggas av stigande kreditspreadar och räntor, skriver nederländska investmentbanken Kempen i en analys.

I analysen sänker Kempen rekommendationerna för Castellum och Fabege till neutral från köp och Wihlborgs till sälj från neutral, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

"Vi satte vår tilltro till att störningarna i leveranskedjan skulle lösa sig själv, men insatsvaruinflationen kommer att fortsätta stiga drivet av råvarupriser i takt med att kriget i Ukraina fortsätter. Utöver det ser vi ytterligare inflationstryck på gång från kinesiska pandemirisker", skriver Kempen, som också påpekar att Riksbankens duvaktiga hållning har förändrats.

Nordiska fastighetsaktier väntas vara relativt mer volatila jämfört med europeiska sektorkollegor som resultat av sin högre räntekänslighet, anger banken som motivering till de sänkta rekommendationerna.

Castellum och Wihlborgs ser förhållandevis billiga ut på kassaflödesmultiplas, men aktierna väntas vara fortsatt volatila efter att ha tagit igen stora delar av kursnedgången. Därför finns inte längre mycket uppsida, enligt banken.

Fabege anses vara mer sårbart för stigande räntor respektive inflation vilket motverkar aktiens defensiva egenskaper och högkvalitativa tillgångar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera