1515
BUBLAR: KÖPER PLOTAGON FÖR 15,3 MLN KR, DELS MED NYA AKTIER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bublar Group förvärvar Plotagon Production som nyligen har ingått ett flerårigt avtal med sydkoreanska Naver Z Corporation som driver apptjänsten Zeåetp med cirka 180 miljoner användare globalt.

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Köpeskillingen är avtalad till 15,3 miljoner kronor och erläggs i form av cirka 5,65 miljoner nyemitterade aktier i Bublar Group, vilket motsvarar en utspädning för befintliga ägare om cirka 5,3 procent. Vidare utgår 10 miljoner kronor i aktier eller kontanter vid lansering av appen. Utöver detta kan också en resultatbaserad tilläggsköpeskilling med progressiv multipel på 2,0-6,4 på ebitda-resultat betalas

Tilläggsköpeskillingen beräknas utifrån ett ebitda-resultat på mellan 4,0-11,0 miljoner kronor och utgår tidigast 2022 om maximalt 70 miljoner kronor. Styrelsen kan välja utbetalning i aktier eller kontanter.

Plotagon har en teknikplattform för att skapa 3D-animerade filmer på några minuter. Bolagen har startat utveckling av en app som kommer lanseras 2021 baserad på Plotagons teknik och Zepetos innehåll. Intäkterna, främst från abonnemang, i den nya tjänsten fördelas mellan Plotagon och Zepetos.

"Bublar Group förvärvar Plotagon främst för det strategiskt och kommersiellt intressanta samarbetet med Naver Z och Zepeto där parterna nu utvecklar en ny app med en skalbar intäktsmodell mot stora volymer av slutanvändare. Vidare ser Bublar strategisk potential i samarbetet med ett stort asiatiskt nätverk inför kommande mobilspelslanseringar. Bublar får genom förvärvet av Plotagon även tillgång till en väl fungerande teknikplattform som kommer att introduceras för fler stora varumärken inom film, tv och spel som vill ge sin "fan base" möjlighet att skapa och dela egna filmer baserade på deras karaktärer", heter det.

Plotagon blir ett helägt bolag inom Bublar Group. Bolaget kommer ingå i koncernens Play-segment tillsammans med spelstudion Virtual Brains som har två mobilspel i produktion: MMORPG Otherworld Heroes och Hello Kitty AR: Kawaii World som baseras på den globalt välkända japanska ikonen och övriga Sanrio-karaktärer.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?