1515
Annons
DEEZER: AKTIEN -32% NÄR MUSIKBOLAGET NOTERADES I PARIS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Franska Deezer, en av konkurrenterna till svenska Spotify, föll när aktien började handlas på Parisbörsen.

Efter att ha planerat en börsnotering redan för sju år sedan, men då avbrutit processen på grund av marknadsoro, var det på tisdagen slutligen dags för börsdebut för den franska musikströmningstjänsten. Deezer aviserade i våras planerna på en notering med hjälp av ett så kallat SPAC-bolag (special purpose acquisition company) och en värdering av bolaget på strax över 1 miljard euro (cirka 10,8 miljarder kronor).

När handeln inleddes i Paris på tisdagen öppnade Deezer vid 8:50 euro för att sedan falla brant och strax efter klockan 11 noteras 32 procent lägre vid 5:80 euro. Börsvärdet hade därmed raskt krympt till 655 miljoner euro, vilket kan jämföras med Spotifys nuvarande värdering på cirka 18,8 miljarder dollar.

"Sektorn är extremt konkurrensutsatt: det finns flera tjänster som drivs av stora USA-bolag med mycket djupa fickor och starka ekosystem, som kan subventionera verksamheten med andra intäktsströmmar. Därför är de inte beroende av framgång för musikplattformarna som 'pure play'-företagen är", sade Manuel Mühl, analytiker vid DZ Bank, till Reuters.

Analytikern tillade att hans bank föredrar att investera i innehåll (skivbolagen), snarare än de plattformar som måste betala för innehållet för att sedan kunna distribuera och monetisera det med annonser och abonnemang.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera