BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA TORSDAGSHANDELN PÅ PLUS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda torsdagens handel på plus.

Vid 8.30-tiden indikerade förhandeln hos IG-Markets en uppgång för OMXS30 med 0,4 procent. Bland de europeiska terminerna var vid samma tidpunkt tyska DAX-indexet upp 0,7 procent medan franska CAC40 sågs 0,4 procent högre.

Federal Reserve lämnade på onsdagskvällen som väntat målet för dagslåneräntan oförändrat och det gjordes inte heller några ändringar av de månatliga köpen av stats- och bostadspapper. Däremot lades till ett åtagande om att dessa köp ska fortsätta i minst nuvarande takt tills "substantiella ytterligare framsteg har gjorts" på vägen mot Feds mål.

Vidare rör sig demokraterna och republikanerna närmare varandra kring stimulanspaketet på omkring 900 miljarder dollar, enligt Wall Street Journal.

I USA stängde S&P 500 på plus 0,2 procent och tekniktunga Nasdaq kompositindex 0,5 procent upp medan Dow Jones industriindex backade 0,2 procent. I Asien var marknaderna uppåt på torsdagsmorgonen.

Oljepriserna hade ökat en dryg procent på torsdagsmorgonen. Ett fat Brent handlades över 51 dollar, en nivå senast sedd i början av mars i år då coronapandemin tog ordentlig fart.

Bettingaktierna kan påverkas under torsdagens handel av att New Yorks guvernör, Andrew Cuomo, indikerat att han skulle vara öppen för att fullt ut legalisera onlinesportbetting i delstaten. Aktien i bettingbolaget Draftkings var upp 6,6 procent i USA-handeln på onsdagskvällen.

I sektorn har Citi inlett bevakning av Evolution med rekommendationen neutral och riktkurs 825 kronor. Aktien stängde strax under 800 kronor på onsdagen. Citi menar att Evolution har en europeisk dominans och erbjuder exponering mot den framväxande amerikanska bettingscenen.

Vidare på rekommendationsfronten höjer Goldman Sachs sin riktkurs för Stillfront till 1.450 från 1.314 kronor och på Embracer till 240 kronor från 229 kronor, enligt DI. På båda aktierna upprepas köpråden. Stillfront stängde onsdagen på 899 kronor och Embracer på 178:25.

DNB Markets drar upp riktkursen för SSAB till 38 från 34 kronor och upprepar köp. A-aktien i SSAB stängde på 29:75 kronor på onsdagen.

Skistars nettoresultat blev -251 miljoner kronor under kvartalet september-november (-245). Pandemin har lett till att Skistar tappat kraftigt i bokningar i Norge och bolagets totala bokningsläge för samtliga destinationer fram till och med 7 december var -16 procent jämfört med föregående år. Efterfrågan i Sverige är fortsatt stark.

Serneke och Balder har träffat ett aktieöverlåtelseavtal som innebär att Balder köper 50 procent av aktierna i Karlatornet. Affären innebär att Karlatornet är fullt finansierat. Serneke har också beslutat om en fullt garanterad företrädesemission på cirka 170 miljoner kronor.

Teckningskursen i den riktade nyemissionen som Swedencare aviserade efter onsdagens börsstängning blev 296 kronor per aktie, i linje med stängningskursen samma dag. Likviden ska användas till att delfinansiera förvärvet av det amerikanska e-handelsbolaget Holden2 som offentliggjordes på onsdagen.

Fastighetsbolaget Trianon flyttar till Stockholmsbörsens huvudlista på torsdagen och detsamma gäller Maha Energy.

I Nibe avskiljs utdelning om 1:40 kronor.Makroagenda

* SCB: arbetslöshet november kl 9.30

* Norges Bank: räntebesked kl 10.00

* EMU: KPI (def) november kl 11.00

* BOE: räntebesked kl 13.00

* USA: bostadsbyggande november kl 14.30

* USA: Philadelphia Fed index december kl 14.30

* USA: nyanmälda arbetslösa veckodata kl 14.30

* USA: Kansas City Fed-index december kl 17.00Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?