1515
POLITIK: VÅR DÖRR STÅR VIDÖPPEN I MITTEN – LÖÖF (C)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vår dörr står vidöppen i mitten, för att söka lösningar, inte låsningar.

Det sade Annie Lööf, Centerpartiets ledare, vid en träff med riksdagsjournalisterna på tisdagen.

Hon framhöll att Centern är en "stark borgerlig kraft i mitten", som vare sig vill ge inflytande åt Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet, varken genom att sitta i regering eller förhandla om budget.

Centern är nu det enda borgerliga partiet som inte vill samarbeta med SD, vilket hon tror lockar många väljare.

"Först måste vi ha ett valresultat, sen är det upp till oss partiledare att hitta en lösning", sade Lööf.

Hon tror att det behövs mer samarbete i svensk politik, hon tror väljarna efterfrågar det.

Annie Lööf lyfte fram att Socialdemokraterna i dag är betydligt mindre än tidigare och att både Socialdemokraterna och Moderaterna behöver ha "fokus på lösningen, inte låsningen".

På en fråga om hur hon ställer sig till Vänsterledaren Nooshi Dadgostars uttalande om ett möjligt samarbete svarade Annie Lööf att det är Vänsterns enda möjlighet till inflytande. Samtidigt noterade hon att Dadgostar inte har sitt parti bakom sig.

"Hon kör med dubbla signaler, när hon samtidigt säger att hon ska fälla den här regeringen om den för fram vår politik", sade Lööf.

Centerpartiet är inte intresserat av något samarbete med Vänsterpartiet. Partiledaren framhöll att regeringsfrågan handlar om ekonomisk politik, och anledningen till att Centern tolererade Stefan Löfven som statsminister var de reformer som partiet fick igenom i januariavtalet.

"När jag tittar på den politik de (Vänsterpartiet) driver nu står vi oerhört långt ifrån varandra…Jag vill hellre samarbeta med partier som vi står nära", sade Lööf.

Hon upprepade att Centerpartiet kan tänka sig samarbeta med såväl sina tidigare allianskollegor som den nuvarande regeringskonstellationen.

"Dessa partier utgör en väldigt stor majoritet, de partier jag kan tänka mig att samarbeta med", sade Annie Lööf.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?