1515
Annons
BÖRS: KÖP DIPPEN, OMIKRON BÖRJAN PÅ PANDEMINS SLUT – JP MORGAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den senaste tidens marknadsturbulens orsakad av oron kring den nya virusmutationen omikron utgör ett köpläge där investerarna bör fokusera på så kallade "återöppningsaktier" och råvaror, enligt den amerikanska banken JP Morgans strateger.

Omikron må vara mer smittsam, vilket tidiga data indikerar, men statistiken visar också att mutationen är mindre dödlig och således passar väl in i det historiska mönstret över hur virus utvecklas, skriver strategichefen Marko Kolanovic och strategen Bram Kaplan.

Sammantaget kan utvecklingen kring mutationen vara positiv för risktillgångsmarknader, givet att omikron faktiskt kan innebära att pandemins slut går att skymta i horisonten.

"Omikron kan vara en katalysator för en brantare (inte planare) räntekurva, vilket innebär rotation från tillväxt- till värdeaktier, säljpress på covid- och nedstängningsvinnare och rally i återöppningssektorer", skriver strategerna.

Fallet som noterats i marknaderna är en möjlighet att köpa in sig, framför allt i cykliska bolag som tappat, råvaruslag och återöppningsaktier samt att positionera för högre räntor, enligt JP Morgan-duon.

Synen på att omikron kan vara början på slutet för pandemin baseras på antagandet att en mindre dödlig men mer smittsam mutationen leder till fler smittade, men lättare sjukdom och en mer utbredd immunitet. Då kan den dödliga pandemin ta slut och övergå i något som mer liknar säsongsinfluensa, skriver strategerna.

Mer om den spaningen går att ta del av i ett avsnitt av Nyhetsbyrån Direkts podcast, som publicerades tidigare i veckan.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?