IDOGEN: FDA SPÅR GODKÄNNA 10-20 CELL- OCH GENTERAPIER 2025 - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Idogen, ett forskningsbolag inom cellterapi, ser framför sig ett ökat fokus på området för cellterapi de kommande åren och påvisade det stora intresset för området från flera håll i branschen.

Det framkom under Aktiespararnas virtuella presentation Stora aktiedagen i Göteborg på måndagen med Idogens vd Anders Karlsson.

Trots de stora kostnaderna för cellterapi ger de potentiella läkemedlen inom området möjlighet att behandla svårt sjuka patienter.

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA bedömer att de vid 2025 årligen kommer att godkänna 10-20 cell- och genterapier.

I Idogens egen forskning upprepades bedömningen om en studiestart för en fas 1/2a-studie med Ido 8 under det andra halvåret 2021. En ansökan om studiestart väntas komma att inlämnas i juni 2021. Studien vänder sig mot blödarsjuka och mer specifikt mot hemofili A faktor 8 och de patienter som utvecklat antikroppar mot sin nuvarande behandling.

För projektet Ido T, som förebyggande behandling mot organavstötning i samband med njurtransplantation, väntas start av kliniska studier kunna inledas 2023.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?