OSCAR PROPERTIES: RESULTATET EFTER SKATT 1,6 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bostadsutvecklaren Oscar Properties redovisar ett resultat efter skatt på 1,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (-43,3). Nettoomsättningen uppgick till 27,2 miljoner kronor (312).

Rörelseresultatet blev 18,0 miljoner kronor (-16,6).

Oscar Properties har valt att inte redovisa bokade och sålda lägenheter under andra kvartalet. Motiveringen uppges vara att det inte ger en rättvisande bild av verksamheten.

"Vi har istället valt att redovisa de projekt vi i skrivande stund har i projektportföljen för att på så sätt visa den potential som finns i den framtida utvecklingen", skriver bolagets vd Oscar Engelbert i rapporten.

Han skriver vidare att bolaget anpassat sin organisation utifrån nya förutsättningar och summerar antalet anställda till 19. Löpande kostnader är cirka 25 miljoner kronor på rullande tolv månader.

Bolaget hade vid utgången av andra kvartalet en koncernlikviditet på 43,0 miljoner kronor (254).

"Styrelsens bedömning är att fortsatt drift föreligger och redovisningen är upprättad utifrån antagande om fortsatt drift. Om medel inte kommer in enligt plan och alternativa finansieringsmöjligheter misslyckas, kan det innebära risk för bolagets fortsatta verksamhet och fortlevnad", skriver bolaget vidare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?