1515
NEW YORK: NEDGÅNGAR, TESLA OCH UBER MOT STRÖMMEN, S&P500 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna inledde måndagens handel nedåt.

Vid 16.10-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,2 procent till 33.724. S&P 500 föll 0,1 procent till 4.123, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 0,5 procent till 13.831.

Så kallade återöppningsaktier, bolag som väntas gynnas av att pandemirestriktioner avskaffas, handlades i den inledande handeln lägre med breda nedgångar för bland annat kryssnings- och flygbolag. Även hotell- och kasinobolag handlades nedåt.

Resebokningstjänsterna Booking och Expedia var ned 1,1 respektive 1,6 procent.

Bättre gick det för teknikföretaget Nuance Communications som adderade drygt 17 procent till 53:25 dollar, sedan det framkommit att bolaget köps av Microsoft. Microsoft bjuder 56 dollar per aktie för taligenkänningsbolaget, motsvarande ett bolagsvärde på cirka 16 miljarder dollar. Microsoft, som ska använda tekniken i sina molnprodukter på hälsovårdsområdet, handlades marginellt högre.

Elbilstillverkaren Teslas aktie har höjts till köp från behåll hos Canaccord, som samtidigt höjde riktkursen till 1.071 dollar från tidigare 419 dollar. Riktkursen är en av de högsta bland de etablerade analyshusen på Wall Street. Tesla var upp 3,6 procent under den inledande handeln.

Taxitjänsten Uber redovisade rekordhöga bokningar för mars med en tillväxt på 9 procent på månadsbasis. Efterfrågan återhämtar sig enligt bolaget snabbare än tillgången på bilförare. Aktien steg 4,1 procent.

Beyond Meat, som utvecklar och saluför växtbaserade köttersättningsprodukter, kommer expandera kraftigt i Europa med listningar i tusentals butiker under våren. Aktien var trots beskedet ned 0,8 procent efter att ha inlett handeln runt nollstrecket.

Den kinesiska e-handlaren Alibaba avancerade under inledningen med drygt 8 procent. Bolaget har av kinesiska myndigheter bötfällts med 2,8 miljarder dollar, men boten betraktades av flera bedömare som en möjlig slutpunkt för en regleringsoro som funnits kring bolaget.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 1 punkt till 1,68 procent.


Bild: S&P500 måndagen den 12 april

image Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?