1515
Annons
SWECO: SEB SER TILLVÄXTFÖRBÄTTRING, FÖRVÄRVSPOTENTIAL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SEB har en positiv syn på teknikkonsulten Sweco och bedömer att bolagets organiska tillväxt sannolikt kommer att förbättras framöver.

"Vidare möjliggör en stark balansräkning att "bolt-on"-förvärv och potentiellt större plattformsförvärv genomförs för att stärkta koncernens närvaro i sina kärnmarknader", skriver banken i en analys.

Swecos rapport för det tredje kvartalet som presenterades den 29 oktober visade en blandad utveckling, menar SEB. Tillväxten under kvartalet utgjorde en viss besvikelse medan marginalutvecklingen däremot var något bättre än vad banken hade befarat, enligt analysen.

I en framåtblick påminner SEB om att det fjärde kvartalet i fjol var ett dämpat kvartal, vilket gör att banken tror att Swecos organiska tillväxt sannolikt nådde botten under det tredje kvartalet innan den gradvis återgår mot nivån 4-5 procent under de kommande kvartalen.

"Samtidigt som Swecos värdering inte är billig, balanseras detta av solida organiska tillväxtutsikter och potentialen att använda en stark balansräkning", skriver SEB.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen har SEB uppgraderat Sweco till köp (behåll) och lyft riktkursen till 151 kronor (148).

Även Carnegie har höjt Swecos rekommendation till köp (behåll) medan Handelsbanken däremot har sänkt till sälj (köp).

Vid 9.50-tiden noterades Sweco ned 0,1 procent till 136:60 kronor.


Graf över Swecos kursutveckling hittills i år:

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?