1515
ERICSSON: GODA CHANSER FORTSÄTTA TA MARKNADSANDELAR - NORDEA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordea bedömer att Ericsson har goda chanser att fortsätta ta marknadsandelar på en RAN-marknad som sannolikt kommer att växa 2021.

"Ericsson kan förlora en del affärer i Kina, men vi tror att en fullständig uteslutning är osannolik och nuvarande leveranser bör fortsätta under det första kvartalet 2021", skriver Nordea i en analys där banken uppgraderar Ericsson till köp, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

Med stöd av upphandlingar i USA förväntar sin Nordea ett till starkt år för Ericssons affärssegment Networks. Samtidigt är signalerna från Ericsson om att segmentet Digital Services vunna order under 2020 kommer att generera tillväxt 2021.

"Även om vi anser att det fortsatt finns vissa risker tycker vi att det positiva överväger riskerna", skriver Nordea.

Även för Nokia har Nordea en positiv syn på avkastningen i relation till riskerna med hänvisning till en relativt hög visibilitet vad gäller bolagets resultatförbättringar.

För Nokia upprepar Nordea sin köprekommendation och drar upp riktkursen till 4:50 euro (4:00).

Nordea har en riktkurs för Ericsson på 115 kronor, vilket kan ställas mot att Ericsson hade stigit 0,4 procent till 97:86 kronor vid 10.30-tiden på fredagens Stockholmsbörs.

Nokia handlades samtidigt till 3:39 euro, ned 1,0 procent för dagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?