Annons
BÖRSEN: BRED NEDGÅNG, ELECTROLUX I BOTTEN, OMXS30 -1,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel på minus, i linje med ledande Europabörser och efter nedgångar i USA och Asien.

Vid 9.40-tiden hade det svenska storbolagsindexet OMXS30 backat 1,3 procent till 1.896. Aktier för 2,6 miljarder kronor hade då bytt ägare på Stockholmsbörsen. Ute i Europa var Frankfurtbörsens DAX-index ned 1,2 procent och i Paris backade CAC40 med 1,5 procent.

Bland storbolagen Electrolux låg i botten på index med en nedgång på 4,8 procent. Aktien har fått sänkt rekommendation av investmentbanken JP Morgan till undervikt, och även neddragen riktkurs. JP Morgan har sänkt sin riktkurs för en del andra industribolag också, bland dem Atlas Copco som backade 2 procent i börsens inledning.

Bland de största förlorarna inom OMXS30 fanns också Sinch, Essity, SBB och Evolution med nedgångar på 2-3 procent. Utanför storbolagsindex backade Sandvikavknoppningen Alleima drygt 5 procent på sin andra börsdag.

Enda aktier på plus inom storbolagsindex var SCA, som steg 0,3 procent och Swedish Match som höll sig strax över oförändrad nivå.

Isofol Medical rasade 30 procent till 0:82 kronor efter att forskningsbolaget meddelade att det inte är motiverat att driva Agent-studien vidare. I början av augusti meddelade Isofol att Agent-studien i fas 3 inte nådde sina mål och vid det tillfället rasade aktien också.

Programvarubolaget Vitec tillhörde förlorarna, aktien var ned drygt 4 procent, sedan SEB Equities sänkt sin rekommendation till behåll från köp.

Vidare har SEB Equities inlett bevakning av IT-företaget Addnode med köprekommendation och en riktkurs på 120 kronor. Aktien var ned 0,9 procent till cirka 97 kronor.

Medicinteknikbolaget Bonesupport har bjudit in till kapitalmarknadsdag i eftermiddag. Inför detta har bolaget uppdaterat sina finansiella mål och siktar nu på 40 procents försäljningstillväxt de kommande tre åren 2023-2025. Aktien backade 2 procent.


Graf: OMXS30 torsdagen den 1 september

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera