1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS INLEDA FREDAGEN OREGELBUNDET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda fredagens handel oregelbundet enligt morgonens terminsnoteringar.

Vid 8.30-tiden pekade handeln hos IG Markets på en öppning runt plus 0,2 procent för Stockholmsbörsens OMXS30-index. Terminerna för tyska DAX och franska CAC40 noterades kring liknande nivåer.

USA-börserna vände ned efter att drygt hälften av torsdagshandeln passerat och de ledande indexen stängde på minus 0,3-0,5 procent.

I Asien steg i stället börserna på fredagen, Nikkei 225 i Tokyo var upp 1 procent på morgonen svensk tid. Kinesiska gamingaktier studsade tillbaka efter torsdagens tunga fall. På torsdagen rapporterade South China Morning Post att Kina kommer att stoppa godkännanden av nya onlinespel i landet under en period och det satte också press på svenska aktier i gamingsektorn. Efter börsstängning på torsdagen korrigerades dock rapporten till att processen kommer att saktas ned.

Sampo har sålt 73 miljoner aktier i Nordea till institutionella investerare, för cirka 745 miljoner euro. Sampo vill för Nyhetsbyrån Direkt inte uppge det exakta priset i försäljningen. Räknat på de uppgifter som Sampo uppgett var priset omkring 10:21 euro per aktie, att ställa mot torsdagens stängningskurs på 10:35 i Helsingfors.

Redeye bedömer att medicinteknikbolaget Bonesupport kommer att falla omkring 30 procent på fredagen som en konsekvens av att resultaten från bolagets Fortify-studie är icke-konklusiva. Den väldigt höga andelen av studieobjekt som lämnade studien i förtid innebär att Fortify inte uppnår kraven för en PMA-ansökan, enligt Bonesupport.

Fastighetsbolaget SBB uppdaterar vissa mål och meddelar styrelsens ambition att föreslå en utdelning om 1:32 kronor per stamaktie A och B fördelat på tolv månadsvisa utdelningar, framgår av ett pressmeddelande inför fredagens kapitalmarknadsdag.

Lundin Minings vd Marie Inkster avgår vid kommande årsskifte och hänvisar till personliga skäl. Peter Rockandel, för närvarande Lundin Minings vice vd och ansvarig för affärsutveckling och investerarrelationer, blir ny vd.

Vidare köper Affiliate-bolaget Catena Media tillgångar, som består av över 100 webbsajter och domäner i Nordamerika, inom online-sport och kasino för 45 miljoner dollar. En del av köpeskillingen betalas med nya aktier.

EQT:s fond EQT Infrastructure undersöker möjligheten till en försäljning av ägarandelen i Fenix Marine Services på 90 procent, enligt Bloomberg News. En transaktion kan värdera Fenix Marine Services till 2 miljarder dollar eller mer.

Flera riktade emissioner har meddelats sedan torsdagens börsstängning. Diamyd Medical har gjort en riktad nyemission på cirka 150 miljoner kronor till kurs 28 kronor, en rabatt om cirka 17 procent beräknat på den volymviktade genomsnittskursen på First North för de 30 senaste handelsdagarna.

I Lifecleans riktade emission på nära 1,6 miljoner aktier var teckningskursen 6:34 kronor, aktien stängde torsdagen på 7:16 kronor. Även Seafire har genomfört en riktad nyemission, om 110 miljoner kronor och med en teckningskurs om 22 kronor per aktie, motsvarande en rabatt om 6 procent från torsdagens stängningskurs. Acrinova tillförs 100 miljoner kronor genom en riktad nyemission till Svenska Stadsbyggen i Nacka Strand. Kursen var 12:25 kronor per aktie, att jämföra med torsdagens stängningskurs på 14:00 kronor.

På fredagens fortsatta statistikagenda finns bland annat producentpriser i USA i eftermiddag.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?