1515
H&M: STREJK HOTAR NORDISKT E-HANDELSLAGER NÄSTA FREDAG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Samtidigt som pandemin begränsar kundtrafiken i H&M:s butiker och julhandeln väntar runt knuten riskerar en strejk att slå mot bolagets e-handelslager för stora delar av Norden.

Tidigare i veckan varslade LO-förbundet Handels om strejk från den 13 november om inte fack och arbetsgivare kommit överens om ett nytt avtal för anställda i privata butiker, lager och e-handel före dess. En av de varslade arbetsplatserna är H&M:s e-handelslager i Borås.

"Vårt lager i Borås distribuerar varor från vår onlinehandel till kunder i större delen av Norden", skriver H&M:s svenska pressavdelning i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Arbetsgivarna Svensk Handel, som så här långt uppgett att de inte kan acceptera att avtalets sammantagna kostnadsnivå överstiger 5,4 procent, är mycket kritiska mot varslet, som de betecknar som "orättfärdigt".

"Med tanke på det utmanade läge som handeln just nu befinner sig i är det olyckligt att Handels varslar om strejk /…/ Vi är eniga med Svensk Handel, som i förhandlingarna har accepterat en låglönesatsning, men som däremot inte anser att avtalets totala kostnadsnivå kan överstiga märket på 5,4 procent. Vi följer noggrant utvecklingen och hoppas att parterna ska enas för att undvika att en konflikt bryter ut", skriver H&M:s pressavdelning.

H&M vill i dagsläget inte kommentera hur en eventuell strejk på e-handelslagret i Borås skulle påverka bolagets verksamhet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?