1515
Annons
FOOTWAY: SPÅR EBITA 1 KV 25 MLN KR LÄGRE ÄN 1 KV I FJOL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Footway har under inledningen av 2022 upplevt fortsatta störningar i leverantörsledet och minskad efterfrågan på bolagets produkter.

Det skriver Footway i en marknadsuppdatering.

"Störningarna och den minskade efterfrågan kommer att påverka försäljning och resultat för det första kvartalet 2022. Footway Group uppskattar att kvartalets försäljning kommer minska med 100 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal 2021 och att rörelseresultatet (ebita) minskar med cirka 25 miljoner kronor", skriver bolaget.

De främsta orsakerna till den minskade efterfrågan är enligt Footway en tillfällig brist på så kallade topprodukter – storsäljande och snabbrörliga produkter som bidrar till såväl konverteringsgrad som marknadsföring och försäljning av andra produkter. En relativt kall vinter har också inneburit ett senare säsongsskifte än föregående år, enligt bolaget.

För att säkerställa utvecklingen i enlighet med bolagets tillväxtplan och förvärvsstrategi har styrelsen, som tidigare kommunicerat, beslutat om en företrädesemission på cirka 150 miljoner kronor, där huvudägare undertecknat teckningsåtaganden om 101 miljoner kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?