1515
Annons
BÖRSEN: OREGELBUNDEN ÖPPNING VÄNTAS, BUD PÅ 24 STORAGE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda veckan oregelbundet, i linje med de ledande Europabörserna. USA-börserna steg visserligen något på fredagen med stöd av stark jobbdata, men jämfört med tidpunkten för Stockholmsbörsens stängning backade S&P 500-indexet med 0,2 procent.

Asienbörserna har visat en blandad utveckling på måndagen med nedgångar i Tokyo och Hongkong medan Shanghai-börsen däremot steg. Kinaindexen fick stöd av helgens kinesiska handelsdata med överraskande stark export.

Efter fredagens förkortade handelssession stängde det svenska OMXS30-indexet ned 0,2 procent på nivån 2.325. Terminen för Frankfurtbörsen indikerar på morgonen en oförändrad nivå medan terminen för Parisbörsen pekar upp marginellt.

Amerikanska Tiaa har lämnat ett bud på self storage-aktören 24 Storage värt 62 kronor per aktie, motsvarande totalt 925 miljoner kronor. Budpremien är 32 procent jämfört med fredagens stängningskurs. Budkommittén i 24 Storage rekommenderar aktieägare att acceptera budet.

Fastighetsservicebolaget Coor har tecknat avtal om förvärv av Inspira, ett bolag med 1.400 anställda som levererar arbetsplatsservicetjänster till kunder i Mellansverige och har en omsättning på 700 miljoner kronor.

Medicinteknikbolaget Pharmiva har meddelat att rekryteringen till bolagets kliniska studie PIVA01 blir ytterligare försenad. Även Scandion Oncology har meddelat en studieförsening.

Implantica har däremot meddelat vad bolaget beskriver som positivt gensvar från ett möte med den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA rörande Refluxstop.

Måndagen är tämligen tunn på delårsrapporter. Bambuser, som säljer lösningar för så kallade live video-shopping, redovisade en kvartalsförsäljning på 41,5 miljoner kronor, en ökning med 311 procent. Det justerade ebitda-resultat minskade till -20 miljoner kronor (-8). Medan bolagets månatliga återkommande intäkter, MRR, steg till 6,0 miljoner kronor.

En rad rekommendationsförändringar kan noteras. H&M, vars aktie steg under förra veckan, har fått sänkt rekommendation av Goldman Sachs till sälj från neutral.

Telia har samtidigt fått höjd rekommendation av HSBC till behåll från minska.

SEB Equities har inlett bevakning av Biotage med köprekommendation och riktkursen 318 kronor, vilket är 13 procent över fredagens stängningskurs. Vidare har Nordea Markets återupptagit bevakning av Astra Zeneca med köprekommendation.

Affärsvärlden ger verkstadsbolaget Sandvik en köprekommendation samtidigt som köprådet för Smart Eye upprepas. Tidningen Börsveckan rekommenderar å sin sida köp för Momentum och SBB samt sälj för Lagercrantz.

För omsorgsbolaget Attendo finns ingen blixtsnabb lösning på de problem som bolaget dragits med senaste åren, men när pandemin lägger sig är det vändningsläge för bolaget och potentialen är stor, skriver Dagens industri och rekommenderar köp.

På måndagen har doftljustillverkaren Candles Scandinavia handelspremiär på Nasdaq First North. Den nyemission på 25 miljoner kronor som bolaget gjorde inför noteringen tecknades till 254 procent. Priset på 65 kronor per aktie värderade företaget till 484 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

På onsdag vänds blickarna mot amerikansk konsumentprisinflation för november.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?