1515
BÖRSEN: VOLVO I TOPP EFTER AVTAL, OMXS30 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde fredagen med en nedgång, men efter en halvtimmes handel bytte investerarna fot. Volvo syntes högt upp efter slutgiltigt avtal med Izuzu tillsammans med rapporterande SCA.

Vid klockan 9.40 rörde sig Stockholmsbörsens OMXS30-index runt oförändrat vid nivån 1.715. Aktier för 2,3 miljarder var då omsatta på Stockholmsbörsen som stänger klockan 13 på fredagen med anledning av allhelgonahelg.

SCA, som är enda OMXS30-bolag att rapportera på fredagen, levererade en rapport där resultatraderna var över analytikernas förväntan i Infronts samanställning, och aktien var upp 1,5 procent.

Volvo och Isuzu Motors har nu tecknat bindande avtal om den strategiska alliansen vars avsikt aviserades december 2019 och som bland annat innebär att Izusu förvärvar UD Trucks till ett värde om 20 miljarder kronor. Tydligheten i och med beskedet, som har försenats på grund av covid-19, gillades och aktien var upp 2 procent.

I bottenskiktet återfanns Autoliv, Kinnevik, Ericsson med nedgångar mellan 0,8 och 1,6 procent utan större avtryck i nyhetsflödet.

Astra Zeneca har tecknat avtal om att sälja de kommersiella rättigheterna för hjärtläkemedlet Atacand och Atacand Plus i drygt 70 länder till det tyska företaget Cheplapharm Arzneimittel som kommer att betala 400 miljoner dollar för rättigheterna. Kursreaktionen var dock modest med en nedgång på 0,3 procent.

Edgeware var huvudlistans bästa aktie med en uppgång på 33 procent till 9:60 kronor efter att den spanska teknologileverantören Agile Content lagt ett kontantbud om 9:70 kronor per aktie.

Rapporterande Electrolux Professional syntes också högt upp i listan när aktien steg 6,4 procent. Bolaget har sett en återhämtning inom storkök och restaurang men besöksnäringen väntas fortsatt få det tufft av pandemin.

Bioteknikbolaget Follicum har beslutat att genomföra en riktad nyemission om cirka 36,6 miljoner kronor, till en teckningskurs om 2:60 kronor per aktie, motsvarande en rabatt på 8,8 procent mot den volymviktade genomsnittskursen de senaste sex månaderna. Aktien steg 4 procent till 3:40 kronor per aktie.

Cleantech-bolaget Ecoclimes dotterbolag SDC Automation har de senaste veckorna tagit flera nya miljonorder avseende fastighetsautomation, skriver bolaget i ett pressmeddelande och räknar upp order på sammantaget 20,9 miljoner kronor. Det uppskattades och aktien handlades upp 7,7 procent.

Finans- och kredithanteringsbolaget Hoist Finance steg 4,6 procent efter en rapport där resultatet var över analytikerförväntningarna i Infronts sammanställning på samtliga punkter, medan intäkterna var i linje med förhandstipsen.

Ur morgonens rekommendationsskörd har Handelsbanken Capital Markets höjt sin rekommendation för Lifco till köp från behåll. Riktkursen höjs till 750 från 700 kronor. Aktien var upp 3,3 procent till 645 kronor.

Sinch adderade 2,7 procent och avslut gjordes vidd 814 kronor. Carnegie har inför nästa veckas rapport höjt riktkursen till 1.065 kronor, från tidigare 950 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Diagram: Stockholmsbörsen OMXS30-index fredag 30 oktober


image


Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?