1515
BITCOIN: JP MORGAN TROR INTE PÅ STÖRRE TESLAEFFEKT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter nyheten att Tesla valt att investera 1,5 miljarder dollar i kryptovalutan bitcoin har många bedömare förutspått att det är en tidsfråga innan andra stora bolag följer Tesla i spåren. Experter inom kryptosektorn räknar med att Teslas agerande öppnar dörrarna för en helt ny grupp av investerare.

Traditionella banker är mer tveksamma. JP Morgan anser att Teslas bitcoinallokering knappast lär följas av etablerade storföretag, åtminstone inte den närmaste tiden.

"Huvudproblemet med idén att etablerade bolag ska följa Teslas exempel är bitcoins volatilitet", skriver banken i en uppdatering på tisdagen, enligt Business Insider.

Enligt JP Morgan skulle redan en 1-procentig bitcoinallokering orsaka en stor ökning av volatiliteten i en portfölj då bitcoin har en annualiserad volatilitet på 80 procent.

Banken förnekar dock inte att Teslas agerande kommer att gynna kryptovalutan.

"Oavsett hur många bolag som i slutändan följer Teslas exempel, råder det inget tvivel om att veckans nyhet abrupt förändrar den kortsiktiga utvecklingen för bitcoin genom att bädda för spekulativa institutionella flöden genom bitcointerminer, liksom för retailflöden", skriver JP Morgans strateger.

Hur ihållande den nuvarande prisuppgången blir avgörs enligt banken av "mindre spekulativa" institutionella flöden.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?