1515
BÖRSEN: AUTOLIV ENSAM PÅ GRÖNT, OMXS30 -1,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde veckans sista handelsdag på rött territorium likt de ledande Europabörserna. Rapportaktuella Cavotec sågs tappa mark efter att intäkter och rörelseresultatet kommit in lägre än för det andra kvartalet i fjol. Bättre gick det för Nextcell Pharma vars aktie i stället stärktes efter rapport.

Omkring klockan 09.30 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 ned 1,2 procent till nivån 2.356. Aktier för 1,9 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Ute på kontinenten sjönk Frankfurtbörsens DAX-index med 1,2 procent och franska CAC40 noterades 0,4 procent lägre.

Inom storbolagsindexet sågs nästan samtliga bolag på rött. Undantaget var Autoliv som lyckades hålla sig strax över vattenytan.

Sämst gick det för Sinch som föll 3,3 procent, följt av Evolution och H&M som vek ned 2,2 respektive 1,6 procent.

Cavotec, som säljer utrustning till hamnar och industri, har på morgonen bjudit på kvartalssiffror. Orderstocken steg 19 procent under andra kvartalet, jämfört med det första kvartalet, samtidigt som intäkterna fortsatte att pressas av pandemieffekter. Aktien backade 7,4 procent.

En annan rapportaktuell pjäs var Medcap, ett investmentbolag inom läkemedel och medicinteknik, som hade en nettoomsättning på 233 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket var en ökning med 12 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Aktien retirerade 1 procent.

Fastighetsbolaget K-fastigheter kom efter gårdagens svenska börsstängning med siffror för det andra kvartalet. Trots att siffrorna var bättre än för motsvarande kvartal i fjol, på bred front, vek aktien ned 3,5 procent.

Än värre var det för Euris som dök 24 procent efter rapport.

Bättre gick det för rapportaktuella Nextcell Pharma som steg 1,8 procent. Resultatet före skatt blev -6,5 miljoner kronor (-4,8) för det tredje kvartalet, mars-maj, i det brutna räkenskapsåret 2020/21. Bolaget uttrycker i rapporten stora förhoppningar om att läkemedelskandidaten Protrans ska kunna användas för inflammatoriska tillstånd i lungorna, något som är aktuellt på grund av covid-19.

Lucara Diamond har meddelat om ett nytt fynd. Denna gång har bolaget utvunnit en vit diamant på 393,5 carat från Karowe-gruvan i Botswana. Marknaden välkomnade beskedet med glädje och handlade upp aktien 3,7 procent.

Bioarctics meddelar att dess partner Eisai presenterade ny data om anti-amyloid-beta-antikroppen BAN2401 vid Alzheimerkonferensen i USA som pågick mellan den 26 och 30 juli 2021. Aktien var ned 1,3 procent.

First North-bolaget Physitrack, som är en relativ nykomling till börsen, stärktes 3,2 procent till 64 kronor. DNB Markets har inlett bevakning med köprekommendation och riktkurs 85 kronor.

Rekommendationsskjuts sågs även för Swedencare vars aktie steg 2,1 procent till 136:30 kronor. Pareto har skruvat upp riktkursen med 10 kronor till 150 kronor och upprepat köp.

Nokia, som bjudit på delårsrapport på torsdagen varpå aktien stängde upp 4,6 procent, föll tillbaka något under fredagsmorgonen. Såväl Deutsche Bank, Kepler Cheuvreux som Nordea har skruvat upp sina riktkurser för bolaget, vilket dock såg ut att ge föga hjälp. Aktien noterades till en nedgång om 2,6 procent på fredagsmorgonen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?