ASIEN: MESTADELS PLUS PÅ BÖRSER, TOKYO TYNGS AV VIRUSORO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Asienbörserna var blandade på torsdagen med minus i Japan och uppåt på bland annat de kinesiska börserna.

I USA handlades de ledande börserna omkring nollstrecket på onsdagen. Protokollet från Federal Reserves räntemöte i mars visade att centralbanken sannolikt kommer att förbli duvaktig under en utdragen period.

Tokyobörsens Nikkei 225-index backade 0,3 procent och det bredare Topix sjönk 0,9 procent. Börsen tyngdes av ökande antal covidsmittade. Tokyo överväger att gå tillbaka till strängare virusrestriktioner.

På statistikfronten visade den japanska bytesbalansen ett överskott på icke säsongsjusterade 2.917 miljarder yen i februari, jämfört med ett överskott på reviderade 644 miljarder yen föregående månad.

I Sydkorea var Kospiindex upp 0,2 procent. Landet rapporterar enligt Reuters en uppgång i antalet smittade av covid-19 och fler restriktioner väntas i landet. Antalet nya fall som rapporterades på torsdagen var den högsta dagliga siffran sedan i början av januari.


Marknadstemperatur kl 07:20

==============================================================
kl 07:20 kl 12:35 Sedan
31/12

Nikkei 225 -0,3% - +8,0%
Hongkong Hang Seng +0,9% - +6,2%
Kinas Shanghai Comp +0,2% - +0,4%
Australia S&P/ASX200 +0,9% - +6,1%

KÄLLA: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?