1515
TESLA: RIKTKURS 70% NED TROTS STARKA LEVERANSTAL – JP MORGAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Teslas leveranstal för tredje kvartalet kom in klart bättre än analytikernas konsensus under helgen. Trots det är den stora prognosbilden kring aktievärderingen negativ, skriver JP Morgan i en analys där riktkursen höjs men fortsatt är drygt 70 procent under handlad nivå.

Tesla rapporterade 241.000 leveranser i tredje kvartalet, vilket kan jämföras med förväntningar på omkring 20.000 bilar färre enligt konsensusestimat.

"Det faktum att leveranstalen var bättre än väntat för tredje kvartalet får Tesla att sticka ut bland biltillverkare, som slitit ont med att få tag i halvledare. Teslas arbete i fråga om att ha tillgång till bristvaran verkar ha varit god samtidigt som den underliggande efterfrågan på bilarna verkar vara hög", skriver JP Morgan.

Ändå blir det ingen förändring i rekommendationen för Teslas aktie, som hålls kvar på rådet undervikt. Riktkursen skruvades dock upp till 215 dollar från 180 dollar. Tesla-aktien handlades till 800 i måndagens förhandel. Det betyder att JP Morgan fortsatt alltså anser att aktien ska ner med runt 70 procent.

"Vår nya riktkurs vittnar fortfarande om en betydande nedsidesrisk för aktien. Vi tycker inte att det här är en ogenerös riktkurs givet att Tesla är världens näst högst värderade biltillverkare (efter Toyota men före Volkswagen). Tesla har denna värdering trots att märket är blott det artonde största sett till enhetsförsäljning", skriver JP Morgan.

Tesla har underpresterat den breda marknaden i år. Aktien är upp med omkring 10 procent inför måndagens öppning, men då bör också nämnas att kursstegringen under 2020 var över 700 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?