1515
Annons
NEW YORK: TERMINER LÄTT UPP, OATLY FALLER I FÖRHANDELN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) På måndagseftermiddagen såg de amerikanska börserna ut att inleda veckans handel med något högre noteringar, av terminshandeln att döma.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex stigit 0,4 procent och S&P 500-terminen var upp 0,3 procent. Även terminen för Nasdaq 100 steg samtidigt 0,3 procent.

I fredags avslutade USA-börserna med att stiga sedan aktiemarknaden tycktes ha skakat av sig onsdagens höga inflationssiffra och S&P 500 stängde 0,7 procent högre. Asienbörserna utvecklades på måndagsmorgonen blandat med uppgång i Tokyo och en liten nedgång i Shanghai, medan de ledande Europabörserna under måndagen mestadels har handlats något högre.

Ett sjunkande råoljepris har bidragit till att Exxon Mobil backat lätt i den amerikanska förhandeln. Vidare bland tungviktarna ingående i Dow Jones industriindex steg Boeing drygt 3 procent före öppning, på nyheten att Saudi Arabian Airlines för samtal med Boeing och Airbus om flygplansorder.

Lågprisvaruhuset Dollar Tree stärktes 6,5 procent i förhandeln. I fredags rapporterades aktivistinvesteraren Mantle Ridge ha tagit en position värd minst 1,8 miljarder dollar i bolaget, i syfte att pressa bolaget att öka värdena för sina aktieägare.

Den svenska havredryckstillverkaren Oatly redovisade en mindre förlust än väntat för det gångna kvartalet medan intäkterna var lägre än väntat. Bolaget uppgav vidare att det fortsatt att möta utmaningar relaterade till covid-nedstängningar och aktien svarade med att falla 16 procent i förhandeln.

Tesla, vars grundare och vd Elon Musk sålde aktier för nära 7 miljarder dollar i förra veckan, tappade 2 procent inför öppning.

Matproducenten Tyson Foods backade lätt i förhandeln, trots att bolagets vinst i förra kvartalet var högre än väntat. Tyson Foods aviserade också ett nytt produktivitetsprogram som syftar till att spara 1 miljard dollar årligen från slutet av 2024.

Traktortillverkaren Deere har nått en överenskommelse med anställda som strejkat sedan den 14 oktober. Inga detaljer fanns dock ännu offentliga om innehållet i överenskommelsen. Aktien var upp en knapp procent inför öppningen.Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,41%
Terminen för S&P 500 +0,25%
Terminen för Nasdaq 100 +0,27%
2-åriga USA-räntan -0,0181 till 0,5036%
10-åriga USA-räntan -0,0171 till 1,5579%
Olja, US WTI -0,92% till 80:05 dollar/fat
Olja, Brent -1,00% till 81:35 dollar/fat
EUR/USD -0,0001 till 1:1444

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?