1515
BÖRSEN: SVAG EFTERMIDDAG RADERADE UT UPPGÅNG, OMXS30 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades på högre nivåer under stora delar av dagen men på eftermiddagen vek självförtroendet något när USA-börserna öppnade trevande.

Vid stängning var OMXS30 ned 0,1 procent till nivån 2.243. Aktier för 22 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Kinnevik har bjudit på stora kurssvängningar sedan Zalandoaktierna delades ut i förra veckan och på tisdagen fanns aktien i topp på OMXS30 med en uppgång på 3,1 procent.

Strax bakom fanns Getinge, upp 2,7 procent. Jefferies har inlett bevakning av medicinteknikbolaget med rekommendation köp.

SCA gick i motsatt riktning och backade 2,1 procent. Danske Bank nedgraderade skogsbolaget till behåll (köp). Banken sänkte även sektorkollegorna Stora Enso och Holmen, som var ner 0,7-1,4 procent.

Nobina fanns högt upp på huvudlistan när aktien steg över 5 procent. Bussbolaget har vunnit fyra kontrakt i Helsingfors med ett värde om 207 miljoner kronor över sju år. På måndagen meddelade bolaget att man vunnit avtal med Stockholms stad värda 240 miljoner över två år.

Även SAS förlängde ett avtal. I flygbolagets fall med Airtours där värdet uppskattas till 800 miljoner kronor över fyra år. Det blidkade inte marknaden som enades om en 4,4 procent lägre stängningskurs.

Sinch, som på måndagskvällen gjorde en riktad emission på 9,4 miljarder kronor till kursen 1.300 kronor, en rabatt på 4,4 procent från måndagens stängningskurs, steg 3,2 procent till 1.404 kronor.

Oncopeptides presenterade övergripande resultat från Ocean-studien i fas 3 med melflufen (Pepaxto). Utfallet var lika bra som konkurrerande läkemedel men förhoppningen om att den progressionsfria överlevnaden skulle vara bättre grusades, och aktien förlorade 9 procent.

Spelkritikernas betyg för Embracers spel Biomutant, som lanseras den 25 maj, har fått blandade omdömen, enligt sajten Metacritic. På den digitala plattformen Steams globala försäljningslista över förbokningar av pc-versionen, låg spelet på tisdagsmorgonen på första plats. Aktien tappade 3,8 procent.

Enad Global 7 lämnade en rapport där nettoomsättningen ökade till 304 miljoner kronor i det första kvartalet (156), och ebitda-resultatet till 87 miljoner kronor (15). Det hjälpte inte att vd Robin Flood tror på att även det andra kvartalet kommer att bli ett rekordkvartal och aktien föll närmare 12 procent.

Checkin.com fortsatte upp med 10 procent till 53 kronor. Aktien har mer än tredubblats sedan noteringen i torsdags med teckningskursen 15:50 kronor i emissionen.

På IPO-fronten gjorde Arla Plast debut på Stockholmsbörsen och steg 26 procent. Handeln i skolkoncernen Cedergrenska inleddes på First North och investerarna tycktes överens om att teckningskursen 50 kronor var en rimlig nivå.

Spectrum Ones vd Hosni Teque-Omeira köpte BTU:er för motsvarande 12 miljoner kronor. Köpet är ett resultat av en emission som bolaget nyligen gjort. Aktien steg 14 procent på beskedet.

Bland aktier som rörde på sig utan större avtryck i nyhetsflödet fanns Renewcell som backade 7,5 procent och LMK, Linas Matkasse, som däremot steg 9,3 procent.Graf: OMXS30 tisdagen den 25 maj

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?