1515
Annons
NORGE: BOPRISER STEG SÄSONGSRENSADE 0,2% I OKTOBER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De norska bostadspriserna sjönk 0,4 procent i oktober jämfört med föregående månad. Säsongsjusterat innebär det en uppgång på 0,2 procent.

Det visar statistik från Eiendom Norge.

"Bostadspriserna i Norge har utvecklat sig starkare i oktober än vad som är normalt för månaden, och de flesta delar av landet hade en stark utveckling", säger Eiendom Norges vd Henning Lauridsen i en kommentar.

Jämfört med i oktober 2020 steg bostadspriserna 7,0 procent i hela Norge.

I Oslo sjönk bostadspriserna med 0,6 procent i oktober och sjönk med 0,1 procent säsongsrensat. Årstakten har bromsat in till 5,5 procent. Oslo har därmed gått från att vara den del av Norge där bostadspriserna ökade mest under 2020 till att 2021 gå mot en av de svagaste ökningstakterna bland större norska städer.

"Den mer måttliga utvecklingen i Oslo måste ses i sammanhanget att bostadspriserna här är mycket höga", säger Henning Lauridsen och tillägger att detta gör att bolånebegränsningar och räntehöjningar får större genomslag I Oslo än på annat håll.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?