1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA UPP EFTER FED-BESKEDET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas likt de ledande Europabörserna inleda torsdagen på högre nivåer i spåren av onsdagskvällens amerikanska centralbanksbesked som fick USA-börserna att stiga. Rapportperioden har samtidigt fortsatt i högt tempo.

Federal Reserve-beskedet innebar som väntat en viss nedtrappning av de ekonomiska stimulanserna. Det oroade inte aktiemarknaden under kvällen.

"Vi förväntar oss nu att Fed levererar sin första räntehöjning under det andra halvåret 2022 och sedan fortskrider i en något snabbare takt än tidigare förväntat", skriver SEB-ekonomen Elisabet Kopelman i ett marknadsbrev.

Asienbörserna rörde sig upp under torsdagen och terminerna för Frankfurt- och Parisbörserna indikerar europeiska börsuppgångar på runt en halv procent.

Bland dagens delårsrapporter finns bostadsplattformen Hemnet som redovisar ett rörelseresultat på 83 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (43). Nettoomsättningen ökade 38 procent till 196 miljoner kronor och nettovinsten mer än fördubblades till 64 miljoner kronor. Hemnet har märkt av en ökad användning av tilläggstjänster och positiva effekter från de nya pris- och ersättningsmodellerna.

Samhällsfastighetsbolaget SBB:s hyresintäkter uppgick till 1.459 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2021. Det var 4 procent lägre än analytikers snittförväntan enligt en sammanställning gjord av Infront. Förvaltningsresultatet var samtidigt över förväntan och bolaget höjer sin prognos för resultatet per stamaktie A och B.

Informationstjänsteföretaget Karnov redovisar något lägre nettoresultat, trots en försäljningstillväxt på 15 procent.

Odörkontrollbolaget Polygiene bjöd på tydligt förbättrade siffror för det gångna kvartalet. Nettovinsten ökade till 13 miljoner kronor (2) sedan intäkterna vuxit med 129 procent till 52 miljoner kronor.

Chromogenics har aviserat att materialbrist och kapacitetsbegränsningar i leverantörskedjan har orsakat förseningar av leveranser. Chromogenics har även fått störningar i sin egen produktionsprocess som väntas stå still i tre veckor.

Brighters styrelse föreslår en delvis garanterad företrädesemission på 117 miljoner kronor av units bestående av aktier och teckningsoptioner.

Sedana Medical redovisade en 32-procentig omsättningstillväxt i det tredje kvartalet, men resultatet försvagades ändå något. Även läkemedelsbolaget Camurus rapporterade ökad omsättning men minskat resultat. Camurus sänker nu sina utsikter för helåret.

Diamantproducenten Lucara Diamond redovisar ett förbättrat nettoresultat för det tredje kvartalet på 12,8 miljoner dollar, jämfört med en förlust på 5,4 miljoner motsvarande kvartal ett år tidigare. Förbättringen kom med stöd av en rejäl intäktsuppgång. Lucara höjer nu den lägre delen av tidigare angivet prognosintervall för årets diamantintäkter.

Bonesupport redovisade minskad förlust för kvartalet. Trots pandemins hämmande effekt var Bonesupports försäljning på 55 miljoner kronor i tredje kvartalet den högsta hittills, framhåller medicinteknikbolaget.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?