1515
BÖRSEN: NEDÅT FÖR FLERA TEKNIKBOLAG, OMXS30 -0,7%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tendensen var nedåtriktad på Stockholmsbörsen på fredagen och utvecklingen var därmed i linje med de ledande Europabörserna som också handlades ned.

Nedgången inom OMXS30 anfördes av Evolution och Sinch, som tappade över 3 procent vardera. Flera bettingbolag gick svagt och även teknik hade motvind.

Omkring klockan 13.25 hade det svenska storbolagsindexet OMXS30 sjunkit 0,7 procent till 2.368 och aktier för 7,7 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen. Ute på kontinenten sjönk Frankfurtbörsens DAX-index 0,8 procent och brittiska FTSE 100 var 0,9 procent lägre.

Inom OMXS30 noterades de flesta bolag på rött. Några av undantagen var defensiva aktier som Tele2, Getinge och Swedish Match som höll sig över oförändrad nivå.

Sämst gick det för Evolution som föll 3,6 procent, följt av Sinch och H&M som tappade 3,1 respektive 2,4 procent.

En av fredagens stora kursvinnare var ISR, vars aktie har handlats upp mycket kraftigt den senaste veckan med ett investeringsavtal med Singapore Resources Development som en faktor. Bolagets vd Ola Winqvist uppger för Nyhetsbyrån Direkt att det råder ett ökat intresse för aktien från flera håll. Den senaste veckan har ISR stigit 96 procent och fredagens uppgång var 9,2 procent.

Cavotec, som säljer utrustning till hamnar och industri, rapporterade att orderstocken stigit 19 procent under andra kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal samtidigt som intäkterna fortsatt att pressas av pandemieffekter. Aktien sjönk 0,4 procent.

Rapport kom även från Medcap, som hade en nettoomsättning på 233 miljoner kronor under andra kvartalet vilket var en ökning med 12 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Affärsvärlden upprepade efter rapporten sin köprekommendation för bolaget och aktien steg 0,5 procent.

Fastighetsbolaget K-Fastigheter kom med sin rapport efter torsdagens svenska börsstängning och trots att siffrorna var bättre än för motsvarande kvartal i fjol vek aktien ned 4,2 procent.

Nokia, som på torsdagen lyfte med hjälp av en stark rapport, föll tillbaka på fredagen. Såväl Deutsche Bank, Kepler Cheuvreux som Nordea har skruvat upp sina riktkurser för telekombolaget men aktien noterades ändå ned 0,2 procent.

Lucara Diamond har gjort ett nytt fynd i form av en vit diamant på 393,5 carat från Karowe-gruvan i Botswana. Marknaden välkomnade beskedet med att handla upp aktien 4 procent.

Bioarctic meddelade att dess partner Eisai presenterat ny data om anti-amyloid-beta-antikroppen BAN2401 vid Alzheimerkonferensen i USA. Aktien var upp 0,4 procent.

First North-bolaget Physitrack, en relativ nykomling till börsen, stärktes 7,7 procent till 66:80 kronor. DNB Markets har inlett bevakning av aktien med köprekommendation och riktkursen 85 kronor.

Rekommendationsstöd fick även Swedencare vars aktie steg 2,7 procent till 137:10 kronor. Pareto har skruvat upp riktkursen för aktien med 10 kronor till 150 kronor och upprepat köp. På fredagen framkom även att JCC Group, som är representerade i Swedencares styrelse genom Johan Bergdahl, köpt 15.000 aktier i bolaget för drygt 2 miljoner kronor.OMXS30 fredagen den 30 juli

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?