1515
MAKRO: HÅLLPUNKTER ATT BEVAKA PÅ TORSDAGEN

TORSDAG DEN 8 APRIL

===================

- Tyskland: industriorder februari kl 8.00

Den tyska industrin har visat motståndskraft och i januari ökade orderingången med 1,4%. Tyska industri-PMI har fortsatt upp under året och steg till 66,6 i mars.


- SCB: BNP-indikator februari kl 9.30

Återhämtningen i den svenska ekonomin har än så länge fortsatt, de nya virusvågorna till trots. BNP-indikatorn steg 0,9% m/m i januari, även om den fortsatt var 2,9% lägre än i januari 2020. Swedbank tror att en fortsatt uppgång i februari ligger i korten.

"Aktivitetsdata för februari bör av allt att döma visa en fortsatt försiktig återhämtning", skriver de i ett marknadsbrev.

De påpekar att detaljhandeln var stark i februari samtidigt som det kyliga vädret bör höja hushållens boendeutgifter, vilket bådar gott för såväl BNP-indikatorn som hushållskonsumtionen i februari, som publiceras samtidigt. Även utrikeshandeln utvecklades hyggligt i februari, påpekar de.

Samtidigt kommer också statistik över produktionen i det svenska näringslivet i februari. Produktionen steg marginellt i januari, men var fortsatt närmare 3% under nivån i januari 2020. Industriproduktionen är ljuspunkten, där produktionen redan ökar i årstakt och där optimistiska indikatorer talar för en fortsatt god utveckling, även om leveransstörningar och komponentbrist kan hämma.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?