1515
Annons
VOLVO: BILDAR LADDNINGSBOLAG MED DAIMLER TRUCK OCH TRATON (NY)

(Tillägg: från femte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De tre kommersiella fordonstillverkarna Volvokoncernen, Daimler Truck och Traton har tecknat ett avtal om att skapa ett samriskföretag för att installera och driva ett högpresterande offentligt laddningsnätverk för batteridrivna, tunga fjärrtransportlastbilar och långfärdsbussar över hela Europa.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samriskföretaget, som ska ägas till lika delar av de tre parterna, är planerat att starta sin verksamhet 2022 efter att alla godkännandeprocesser har slutförts.

Parterna åtar sig tillsammans att investera 500 miljoner euro, heter det i pressmeddelandet.

"Som tidigare kommunicerats har parterna åtagit sig att initiera och påskynda den nödvändiga uppbyggnaden av laddinfrastruktur för det ökande antalet elfordonskunder i Europa och bidra till klimatneutrala transporter i Europa till 2050", skriver fordonstillverkarna.

Planen är att installera och driva minst 1.700 högpresterande gröna laddningspunkter vid och nära motorvägar samt vid logistik- och destinationspunkter, inom fem år från etableringen av samriskföretaget.

"Antalet laddningspunkter förväntas utökas avsevärt över tid genom samarbeten med ytterligare partner samt offentlig finansiering", skriver bolaget.

Avsikten är att driva samriskföretaget under en egen företagsidentitet och vara baserat i Amsterdam, Nederländerna.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?