1515
Annons
DIREKT POD: TWITTER, GIFTPILLER OCH YTTRANDEFRIHETENS PRIS

STOCKHOLM (Direkt Studios) Världens rikaste man vill köpa en av världens största digitala kommunikationsplattformar för att trygga yttrandefriheten och demokratin i världen.

Så skrevs nyhetsingresserna om Elon Musk och hans budförslag på mikrobloggen Twitter, när det stod klart att han var redo att lägga fram ett bud värt 43 miljarder dollar för att ta fullt ägarskap över plattformen.

Efter några dagar av kontemplation tycktes dock såväl berättelsen om Tesla-vd:n, som förvandlat elbilsbatterier till guld för bolagets aktieägare och vars visionära intresse för rymden och underjorden gjort honom till vår tids största vd, och hans förvärvsförsök av Twitter hamna i en ny dager hos både offentligheten och i styrelserummet.

Vad finns det för förklaring bakom Elon Musks plötsliga intresse, och vad är det med alla hans knarkskämt, kan alltsammans bara vara ett nytt pojkstreck från näringslivets störste entreprenör men också joker snarare än ett sätt att befria ordet?

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen av och med programledare Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning.

Podcasten finns tillgänglig på samtliga podcastplattformar, bland annat Spotify, Apple Podcaster och Acast.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera