1515
BITCOIN: SPEKULATIONER OM ELON MUSK HAR SÅLT PRESSAR KURSEN 11%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den digitala valutan bitcoin faller på måndagen sedan en av dess främsta förespråkare, Teslas vd Elon Musk, indikerat att bolaget sålt eller avser att sälja sitt innehav i valutan.

Det rapporterar tv-kanalen CNBC.

I ett utbyte på Twitter på söndagen antydde Elon Msuk att elbilstillverkaren antingen har sålt, eller kommer att sälja, sina innehav i valutan. Det är i så fall Teslagrundaren bidrar till att sänka värdet på bitcoin, snarare än att trissa upp det.

En planerad försäljning kommer endast ett fåtal dagar efter att Elon Musk uppgett att bolaget snarare kommer att behålla sina bitcoin snarare än att sälja.

På Twitter på söndagen indikerade Teslachefen att bolaget sålt eller kan komma att sälja återstoden av bitcoininnehavet, något som fick värdet på bitcoin att falla brant. Kursen sjönk vid 7.30-tiden med nära 11 procent till 42.917 dollar. Den senaste månaden har kursen fallit från närmare 60.000 dollar till dagens nivåer.

En Twitteranvändare som kallar sig @cryptowhale skrev att "bitcoinare kommer att örfila sig själva nästa kvartal när det upptäcker att Tesla ha dumpat resten av sitt innehav. Med taanke på hur mycket hat Elon Musk får, skulle jag inte anklaga honom", skrev användaren.

Till detta svarade Elon Musk: "Verkligen".

Så sent som i torsdags skrev Elon Musk att Tesla planerar att behålla snarare än sälja de bitcoin bolaget redan äger, och att man avser att använda valutan för transaktioner så snart mining kan ske mer hållbart och miljövänligt.

I en inlaga till den amerikanska finansinspektionen SEC i februari uppgav Tesla att bolaget köpt bitcoin för 1,5 miljarder dollar. Bolaget meddelade senare att det tjänat 101 miljoner dollar från försäljningar av bitcoin under kvartalet, vilket hjälpte Tesla att nå ett rekordhögt resultat för årets första kvartal.

Elon Musk tycks dock ha bytt favorit i kryptoracet till förmån för dogecoin, en memeinspirerad kryptovaluta.

Tesla valde i förra veckan också att sluta ta emot betalning i bitcoin för sina bilar, med hänvisning till oro över den snabbt växande fossila bränslemängd som krävs för så kallad bitcoin-mining, där datorkraft ställs till förfogande för att hålla blockkedjan uppdaterad och skapa nya block - något som är mycket energiintensivt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?