Annons
NEW YORK: TERMINER PÅ TYDLIGT PLUS INFÖR FREDAGENS ÖPPNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börsterminerna låg på plus inför fredagens handelsstart. Marknadsaktörerna fortsätter att smälta den senaste tidens budskap från centralbankerna och blickarna riktas bland annat mot de amerikanska inflationssiffror som läggs fram på tisdag nästa vecka.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex stigit 0,9 procent och för det bredare S&P 500 med 1 procent. Teknikorienterade Nasdaq 100 noterade en terminsuppgång på 1,2 procent.

Dollarn har på fredagseftermiddagen återhämtat en del av den försvagning som kom tidigare under dagen.

På torsdagen avslutade USA-börserna uppåt efter att ha varit nere och vänt en bit under nollstrecket under handeln. Det följdes upp av stigande Asienbörser och ledande Europabörser har legat på tydligt plus under fredagen.

En rad Fed-ledamöter håller tal senare på fredagen inför den tysta period som inleds på lördagen i väntan på centralbankens nästa FOMC-möte.

Bland aktier på grönt i den amerikanska förhandeln fanns teknik- och tillväxtaktier som Tesla, Apple, Alphabet och Amazon, med uppgångar kring 1 procent.

På nyhetsfronten uppger Reuters att Tesla överväger att starta ett litium-raffinaderi på Texas kust för att där säkra tillförseln av en nyckelkomponent till batterier för att förse den ökande efterfrågan av elbilar.

Även T-Mobile var upp dryga procenten, efter besked om att nätverksoperatören kan komma att återköpa aktier på upp till 14 miljarder dollar fram till slutet av september nästa år.

Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner och motorer, avancerade cirka 1,5 procent efter att ha nått en skatteuppgörelse med amerikanska skattemyndigheten IRS.

Docusign, som tillhandahåller tjänster som underlättar signering av elektroniska dokument, lyfte 15 procent efter kvartalssiffror som överträffade vad analytiker räknat med.

Vapentillverkaren Smith & Wesson tappade i stället över 5 procent inför börsöppningen i spåren av sämre siffror än väntat i det senaste kvartalet.

Digital Media Solutions lyfte nära 60 procent efter ett uppköpsbud från Prism Data.
Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,85%
Terminen för S&P 500 +0,98%
Terminen för Nasdaq 100 +1,23%
2-åriga USA-räntan -0,0343 till 3,4837%
10-åriga USA-räntan -0,0645 till 3,2525%
Olja, US WTI +2,43% till 85:57 dollar/fat
Olja, Brent +2,36% till 91:25 dollar/fat
EUR/USD +0,0062 till 1:0060

KÄLLA: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera