FIREFLY: NYA FINANSIELLA MÅL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Firefly har fastställt nya finansiella mål och mål för kapitalstruktur och utdelningspolicy.

* Firefly ska uppnå en genomsnittlig årlig omsättningstillväxt om minst 15 procent under perioden 2021-2025. Målet ska uppfyllas genom fortsatta investeringar i produkt- och konceptutveckling, marknadsföring och organisationsutveckling.

* Firefly ska uppnå en varaktig rörelsemarginal (ebit) över en konjunkturcykel på omkring 15 procent vid utgången av 2025. Under perioden 2021-2025 eftersträvas en rörelsemarginal som för varje enskilt år överstiger 10 procent men som kan komma att variera beroende på storleken på de investeringar som görs i produkt- och konceptutveckling, marknadsföring och organisationsutveckling.

I takt med att bolagets omsättning ökar förväntas bruttovinsten öka snabbare än bolagets operativa kostnader så att målet om 15% rörelsemarginal ska kunna uppnås vid periodens slut.

* Fireflys nettokassa ska i normalfallet uppgå till ett belopp som minst är lika med 10 procent av omsättningen. Bolaget ges på så sätt beredskap att kunna genomföra kompletterade förvärv och hantera variationer i den befintliga verksamheten.

* Firefly ska sträva efter att till aktieägarna årligen utdela ett belopp som uppgår till 2/3 av resultatet efter skatt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?