1515
IDOGEN: ANSÖKAN OM STUDIESTART FÖR IDO 8-PROJEKTET FÖRSENAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Idogen räknar nu med att initiera sin planerade kliniska studie på patienter med antikroppar mot behandling av blödarsjuka i början av andra kvartalet 2022.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tidpunkten är senare än bolaget tidigare kommunicerat – i rapporten för andra kvartalet den 24 augusti skrev Idogen att studien om projektet, IDO 8, väntades bli godkänd av regulatoriska myndigheter vid utgången av 2021. Nu räknar bolaget med att kunna lämna in en ansökan "i slutet av 2021".

Idogen uppger att bolaget lyckats parera större delen av de negativa effekter på verksamheten som covid-19 medfört och ansökan ska vara redo att sändas in, så snart bolaget fullföljt vissa aktiviteter för att optimera produktionsprocessen.

"Nyligen utförda analyser visar en potential att optimera nivåerna av den substans i cellterapin som kroppen ska lära sig att känna igen och tolerera. Detta skulle i sin tur öka möjligheten för en förbättrad behandlingseffekt med ökad nytta för patienten", säger Idogens forskningschef Åsa Schiött i en kommentar.

Idogens vd Anders Karlsson säger att det är viktigt att maximera förutsättningarna för att få så god effekt som möjligt, innan bolaget går vidare till klinisk fas.

"När nya analyser nu visar en potential att optimera produktionsprocessen är det därför ett logiskt beslut att initiera de kompletterande aktiviteterna, även om tidsplanen för den kommande kliniska studien därmed förskjuts", kommenterar Idogen-vd:n.Source: Direkt-SE
Tillbaka