Annons
BÖRSEN: POSITIV INLEDNING PÅ FREDAGEN VÄNTAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen går mot en positiv öppning på fredagen. Sett till börsveckan som helhet är index dock tydligt på den negativa sidan.

Asienbörserna noterade en blandad utveckling under morgonen. I Hongkong och Taiwan backade index medan Tokyobörsen höll sig i närheten av en oförändrad nivå.

USA-börserna vände en tidigare nedgång till en blandad stängning under torsdagshandeln. Det breda S&P 500 indexet steg 1,3 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning.

Vid klockan 8.30 visade terminerna på de ledande Europabörserna på en positiv öppning. Noteringen för Frankfurt- och Parisbörsen var 1,1 respektive 0,4 procent upp. Enligt IG Markets förhandel indikerades en uppgång kring 0,7 procent i den svenska öppningen.

Rapportsäsongen stängde under månadsskiftet till september dörren för bolag med kalenderår, men för bolag med brutna räkenskapsår fanns det däremot en rapport från medicinteknik- och cybersäkerhetsbolaget Sectra under fredagsmorgonen.

Sectra inkom med en orderingång i bolagets första kvartal som ökade till 2,2 miljarder kronor från fjolårets nivå på 0,4 miljarder kronor. I orderingången ingår två omfattande och mångåriga kundkontrakt för prenumeration på medicinsk bildhantering. Rörelseresulatet sjönk däremot till 64 miljoner kronor, en nedgång på 29 procent från fjolårets rörelsevinst om 90 miljoner kronor.

Nokia och Nordea välkomnas från den 19 september in i det europeiska storbolagsindexet Euro Stoxx 50.

Styrelsen i forskningsbolaget Biosergen har beslutat om en företrädesemission om 60 miljoner kronor som är säkerställd till 70 procent.

Nordic Waterproofing förvärvar 70 procent av det finska bolaget EG-Trading, verksamma inom grön infrastruktur. Förvärvet har en årsomsättning på 3 miljoner euro.

I samband med månadsskiften brukar investmentbolagen presentera sin utveckling för den senaste månaden och så även denna gång. Linc, med hälsovårdsmiljardären Bengt Julander vid rodret, visade på en nedgång av substansvärdet med 1,8 procent till 51 kronor. Substansvärdet för Per Börjessons Spiltan sjönk under den senaste månaden med drygt 3 procent till cirka 241 kronor.

Redeye inleder täckning av Gasporox med ett riktvärde på 23:60 kronor i basscenariet.

Till följd av extrautdelningen i Speqta, verksamt inom digital marknadsföring, sänker Redeye sitt riktvärde till 21 kronor från tidigare 71:50 kronor i basscenariet. Extrautdelningen i Speqta, tidigare under året, härrör från en fokusering av bolaget med en försäljning av flera verksamheter utanför fokusområdet.

Vid klockan 14.30 på fredagen, svensk tid, släpps den viktiga sysselsättningsrapporten i USA för augusti. Investerarna lär granska rapporten noga för att få ledtrådar om vart konjunkturen är på väg.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera