1515
NOKIA: PRESENTERAR NY VERKSAMHETSMODELL MED START 1/1 2021

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nokia har presenterat den första fasen av sin nya strategi, förändringar i verksamhetsmodellen och koncernens ledningsgrupp.

Den nya verksamhetsmodellen, som börjar gälla den 1 januari 2021, är utformad för att positionera bolaget bättre för föränderliga marknader och för att anpassa sig till kundernas behov.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De fyra nya affärsområdena är Mobile Networks, IP och fasta nät, Cloud och Network Services samt Nokia Technologies.

Nokia har också infört en ny enhet för Customer Experience för att stärka kundrelationerna över hela sin verksamhet.

I sin strategigenomgång har Nokia bland annat kommit fram till att teknologiledarskap kommer att vara högsta prioritet. Bolaget konstaterar också att den befintliga kundbasen utgör en solid plattform för värdeskapande och att det finns en långsiktig möjlighet i att röra sig in affärsmodeller med mer "network-as-a-service".

Bolaget kommer att presentera sin nya strategi i tre faser, där den nya verksamhetsmodellen är den första. Mer information kommer att offentliggöras den 16 december 2020 och vid kapitalmarknadsdagen den 18 mars 2021, skriver bolaget.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?