1515
PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 6 MAJ

KVOTERING. Liberalerna vill se att samtliga skolor viger vissa platser åt nyanlända barn. (DI)


COVIDPASS. Sverige blir i nästa vecka bland de första länderna ut att testa EU:s vaccinpass. (SR Ekot)


TELIAS ANSVAR. Ansvarige ministern för telefoni och internet, Anders Ygeman (S), tycker inte att Telia ska få släcka det fasta telenät där det saknas alternativ. (DN)


TUFFT FÖRSTA ORDFÖRANDE-ÅR FÖR H&M-PERSSON. Den osäkra framtiden för pandemin är ett av skälen till att styrelsen inte föreslagit någon utdelning inför torsdagens digitala stämma. Det finns vissa tecken som kan tyda på att Kina-bojkotten mot flera västerländska bolag kan vara på väg att ebba ur. (DI)


ÅKLAGARE TITTAR PÅ ATTENDOS AGERANDE. I dolda inspelningar framgår att Attendos representanter ställer frågor till en anställd om uppgifter som lämnats anonymt till Expressens reporter våren 2020, efter att hon larmat om brister i smittskyddet på ett äldreboende. (Sveriges Radio)


JURIDISKT LIMBO KRING DIGITALA VÅRDTJÄNSTER. Offentliga aktörer är juridiskt hindrade att lagra personuppgifter i amerikanska molntjänster. Kommuner och regioner tvingas för närvarande lägga stora resurser på juridiska utredningar och på att hitta alternativa lösningar för molntjänster, skriver Patrik Sundström, digitaliseringschef på Sveriges Kommuner och Regioner, som vill att regeringen agerar. (DI Debatt)


DANSKE BANKS SVENSKA FILIAL UTREDS. Det är inte bara Trustly som synas av Finansinspektionen. Myndigheten utreder just nu även Danske Banks svenska filial och fyra utländska betalningsinstituts efterlevnad av penningtvättsreglerna. Undersökningen av Danske Banks svenska filial inleddes i somras. (SvD)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?