Annons
SBB: STRATEGISK ÖVERSYN AV JM-INNEHAV, KAN BÅDE ÖKA OCH MINSKA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Samhällsfastighetsbolaget SBB ska genomföra en strategisk översyn av innehavet i bostadsbolaget JM.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Översynen kommer att utreda olika alternativ för innehavet inklusive både minskning och ökning, antingen ensamt eller tillsammans med en eller flera externa partners, heter det.

Översynen sker efter det att SBB, i samarbete med en värderingsfirma och ledande nordiska fastighetsrådgivare genomfört en omfattande analys av värdet av JM.

"Värdebedömningen visar på att värdet av JM:s tillgångar preliminärt uppgår till cirka 36 miljarder kronor", skriver SBB.

Vidare har SBB under våren mottagit ett antal förfrågningar från externa parter avseende innehavet.

"Översynen kommer vidare att ske i nära dialog med ratingfirmorna för att väga in påverkan på SBB:s målsättning att uppnå BBB+ rating i de olika scenarierna", heter det.

SBB förvärvade initialt 20,08 procent av aktierna i JM i juni 2021 och kontrollerar per idag 29,96 procent av kapital och röster.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera