1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET FREDAG-MÅNDAG 25-28 JUNI

LÅSNING. Det politiska läget ser väldigt låst ut inför en eventuell ny regeringsbildning när Centerpartiets ledare Annie Lööf benhårt håller fast vid att varken samarbeta med Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna. (SvD mån)


EXTRAVAL. Ett potentiellt extraval kommer att kosta på för partier där vissa av riksdagspartierna har det tuffare ekonomiskt att klara av två valrörelser inom ett år. (DN sön)


ROBOTGRÄSKLIPPARHAVERI. Felaktiga kretskort ställer till det för Husqvarna då många robotgräsklippare som har levererats slutat fungera på grund av detta. (DI mån)


SÄLJREKOMMENDATION. Ett tresiffrigt P/E-tal för årets prognos för Stockwik är enligt Dagens industri "i djärvaste laget för detta hopkok av däckverkstäder, trädgårdsskötsel och ekonomitjänster". Tidningen utfärdar en säljrekommendation för aktien. (Di mån)


FASTIGHETSAMBITIONER. Det nya fastighetsbolaget Randviken/Raybased siktar mot att på 2,5 år nära fyrdubbla sin fastighetsportfölj till 10 miljarder kronor och öka substansvärdet med 12 procent per år på längre sikt. (DI mån)


HÖST. Under hösten kan de allmänna råden om att jobba hemma, hålla avstånd och undvika nya kontakter börja plockas bort, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell. (DN mån)


HEMARBETE. Det senaste årets distansarbete kommer att påverka arbetslivet även när coronapandemin är över. Många arbetsgivare brottas nu med frågan om hur och var arbetet ska utföras efter sommaren. (DN mån)


KRÖGARKNEGARKRIS. Stockholms restaurangbransch märker av en brist på kockar och serveringspersonal. (DN mån)


HÖJNING. Den ekonomiska krisen är över, men innan dammet har lagt sig är det svårt att sia om bestående effekter på exempelvis inflation och arbetsmarknad. Även om DI:s skuggdirektion väljer att låta räntan ligga kvar på noll bedöms räntehöjningarna komma närmre. (DI mån)


BYGGBOLAGSPRESS. Kraftigt stigande råvarupriser och brist på komponenter och insatsvaror väntas sätta press på byggbolagens andra kvartal. Ett ryskt exportförbud av vissa trävaror riskerar dessutom att förvärra situationen i sommar. (DI fre)


UTSLÄPPSRÄTTER. En rusning av priset på utsläppsrätter under det senaste halvåret har lett till ökat intresse bland investerare. (SvD mån)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?