1515
APPLE: DIGIALT LEG OCH UTÖKAT SKYDD FÖR ANVÄNDARDATA (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apple aviserade på måndagskvällen, under årets utvecklarkonferens, en ny digital legitimationslösning som tagits fram med hjälp av USA:s nationella trafiksäkerhetsverk.

Det rapporterar Reuters.

Legitimationslösningen utgör en ny del av Apples digitala plånbok, Apple Wallet, där användare sedan tidigare har kunnat lagra och använda betalningskort.

Vidare publicerade Apple en större uppdatering för videokonferenstjänsten Facetime, som nu ska stödja schemalagda samtal med flera deltagare, samtidigt som tjänsten även ska gå att använda från Android- och Windows-enheter.

Bolaget aviserade även ökad funktionalitet för att skydda användardata. I iCloud-lagringstjänsten, som döps om till iCloud+, adderades funktionalitet för att låta användare dölja sin identitet och sitt surfbeteende från online-annonsörer.

Vidare inom användarsekretess uppgav Apple att de uppdaterar sina mejlklienter för att upptäcka och blockera avsändare som integrerar spårare (trackers) i sina mejl.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?