1515
RESURS: INVESTERAR 500 MLN KR I IT-TRANSFORMATION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Resurs Bank kommer att investera cirka 500 miljoner kronor i en IT-transformation som bland annat innefattar fintechbolaget Intellect Design Arenas molnbaserade lösning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Resurs Bank ska den nya helt molnbaserade bankplattformen skapa förutsättningar att ge kunder och partners tjänster, gränssnitt och produkter i absolut framkant, heter det.

"Kunders och partners krav och förväntningar på användarvänliga och kundanpassade tjänster och produkter är höga. Den nya plattformen ger oss styrka och möjlighet att accelerera våra processer för innovation, produktutveckling och go-to-market vilket vi ser att dagens och morgondagens kunder och partners både efterfrågar och kräver", säger Resurs Banks vd Nils Carlsson.

Utvecklingsarbetet för att integrera den molnbaserade bankplattformen planeras att slutföras under kommande tre till fyra år. Bankens mål är att successivt lansera delar av den nya bankplattformen i verksamheten.

Investeringen aktiveras i balansräkningen, varför endast begränsade resultateffekter förväntas under implementeringsfasen. När implementeringen är genomförd väntas investeringen bidra med positiva nettoeffekter, uppger Resurs Bank.

Kassaflödesmässigt sker investeringen löpande.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?