1515
Annons
BÖRSEN: STIGANDE KURSER VÄNTAS INFÖR AMERIKANSKT RÄNTEBESKED

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas få en positiv inledning på onsdagen. Ett stort fokus riktas bland investerarna mot USA och det förestående räntebeskedet. På börsfronten riktas blickarna mot H&M:s försäljningssiffror och Getinges vinstvarning.

Asienbörserna noterade blandade rörelser då investerarna intog sina positioner inför onsdagens styrräntebesked från amerikanska Federal Reserve. Förutom på börserna i Kina, där index avancerade, rörde det sig om nedgångar av varierande grad. Uppgången på de kinesiska börserna fick stöd av ett något bättre än väntat utfall för statistik över industriproduktion och detaljhandel.

Amerikanska räntor har nått sin högsta nivå på tio år och dollarn handlas vid kurser som ligger på 20-årshögsta inför Feds förväntade räntehöjning på onsdagskvällen svensk tid. Terminsmarknaden har helt prisat in en höjning med 75 punkter. Räknat från Stockholmsbörsens stängning tappade S&P 500 index 0,1 procent.

Med lite drygt en halvtimme kvar till börsöppning låg terminerna för de ledande Europabörserna på positivt territorium. Noteringarna för Frankfurt- och Parisbörsen var upp med cirka 1 procent vardera. Förhandeln i Stockholm hos IG indikerade en uppgång med 0,8 procent.

H&M visade på försäljningsökning om 12 procent i bolagets brutna andra kvartal för perioden mars till maj. Analytikernas förväntningar låg på en ökning om 9,5 procent, enligt konsensus från Infront.

Kepler Cheuvreux var helt rätt ute när de i måndags belyste risken för att det skulle kunna komma en vinstvarning från Getinge. Som ett brev på posten dök det efter börsstängningen på tisdag upp en vinstvarning från medicinteknikbolaget. Ny prognos för organisk nettoomsättning 2022 är att det blir i linje med utfallet för 2021. Enligt den tidigare prognosen skulle den organiska tillväxten 2022 ligga i den övre delen av intervallet för det långsiktiga målet 4-6 procent.

Pareto Securities bedömer att Getinge kommer att falla i onsdagens handel, speciellt med tanke på en ökad riskpremie till följd av minskat marknadsförtroende kring bolagets operationella visibilitet.

Flexion Mobile har höjt sin prognos för organisk tillväxt. Bolagets intäkter väntas öka med 90-110 procent 2022, där den organiska tillväxten förväntas ligga i intervallet 60-80 procent vilket är högre än tidigare prognos om 40-60 procents organisk tillväxt.

FCG Holding lägger ett rekommenderat bud på First North-listade Transcendent om 36:75 kronor per aktie, motsvarande en värdering på 240 miljoner kronor. Budet motsvarar en premie på nästan 21 procent jämfört med stängningskursen i Transcendent vid 30:40 kronor på tisdagen.

JP Morgan har sänkt sin riktkurs Storskogen till 13 kronor från tidigare 24 kronor med en upprepad rekommendation om undervikt.

Forskaren Rasmus Kløcker Larsen vid Stockholm environment institute säger till DN att villkoret att återställa marken vid Beowulf Minings järnmalmsprojekt i Kallak, efter avslutad gruvbrytning, inte kommer att vara genomförbart.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera