OSCAR PROPERTIES: OFFENTLIGGÖR VILLKOR I UTBYTESERBJUDANDET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bostadsutvecklaren Oscar Properties offentliggjorde på fredagen de fullständiga villkoren i det tidigare aviserade utbyteserbjudandet.

"Styrelsen i Oscar Properties har beslutat att, inom ramen för utbyteserbjudandet erbjuda 139 nya stamaktier för varje preferensaktie som återköps respektive 667 nya stamaktier för varje preferensaktie av serie B som återköps", skriver Oscar Properties i ett pressmeddelande.

Återköpspriset per preferensaktie och preferensaktie av serie B är satt till 25 respektive 120 kronor. Stamaktierna emitteras till en kurs motsvarande 0:18 kronor per stamaktie i utbyteserbjudandet.

"Återköpspriset har fastställts för att bolaget ska kunna fastställa respektive inlösenfordran som uppkommer till följd av att preferensaktier och preferensaktier av serie B löses in i utbyteserbjudandet. Inlösenfordran kommer att användas att betala för tecknade stamaktier genom kvittning. Inlösenfordran förfaller i samband med tidpunkten för betalning av tecknade aktier i sådan kvittningsemission", skriver bostadsutvecklaren.

Oscar Properties kallade den 14 oktober till extra bolagsstämma för att besluta om dels ett erbjudande till innehavare av bolagets preferensaktier och preferensaktier av serie B att frivilligt byta dessa till nyemitterade stamaktier och dels nyemission av stamaktier med företrädesrätt för befintliga stamaktieägare om cirka 326 miljoner kronor samt därmed sammanhängande åtgärder.

De fullständiga villkoren i företrädesemissionen framgick redan av kallelsen.

Anmälningsperioden för utbyteserbjudandet löper från den 20 november till den 27 november.

Utbyteserbjudandet är villkorat av att minst 50 procent av utestående preferensaktier respektive preferensaktier av serie B anmäls för utbyte. Styrelsen kan besluta att genomföra utbyteserbjudandet även vid en lägre anslutningsgrad, uppger bolaget.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?