1515
XSPRAY: REDEYE SER ÖKAD SANNOLIKHET FÖR AVTAL MED BMS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Redeye ser en ökad sannolikhet för att Xspray Pharma kommer att kunna teckna ett avtal med Bristol Myers Squibb. Riktkursen för Xspray Pharma höjer Redeye i sitt basscenario till 190 kronor från tidigare 180 kronor.

Det framgår av en analys daterad den 13 juli.

Interimsdata från den registreringsgrundande studien för Hynap-Dasa väntas under 2020 såväl som utfall från en stabilitetsstudie som väntas inkomma sent under augusti. Redeye bedömer att chanserna för att lyckas med studierna är höga.

Efter en översyn av tidigare patenttvister vill Redeyes analytiker framhålla ett fall som slutade med en uppgörelse mellan generikabolaget och läkemedelsbolaget bakom originalläkemedlet. Detta uppges stärka Redeyes övertygelse om att ett avtal kan komma att nås kort efter studierna presenteras.

Bristol Myers Squibb har enligt Redeye mycket att förlora. Chanserna för att de kommer att behöva ingå en uppgörelse i ett senare skede för att undvika försäljningstapp är överhängande grundat på tidigare fall.

Ett avtal väntas ha ett värde på omkring 10,5 miljarder kronor motsvarande 650 kronor per aktie.

Redeye höjer riktvärdet i sitt positiva scenario till just 650 kronor från tidigare 360 kronor samtidigt som riktvärdet i ett pessimistiskt scenario mer än fördubblas till 105 kronor gentemot tidigare 50 kronor. Redeye menar vidare att de börjar tro på att deras optimistiska scenario kan komma att bli deras nya basscenario.

Xspray Pharma rusade i den inledande handeln på måndagen upp 25 procent till 194 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?