1515
Annons
BÖRSEN: NEDERLÄNDSKT STOPP TYNGER IGAMINGBOLAG, OMXS30 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Index steg lätt på Stockholmsbörsen på torsdagen och utvecklingen liknade därvidlag den på flera ledande Europabörser.

Den amerikanska senaten har nått en överenskommelse som förlänger finansieringen av den federala statsapparaten till december. Sentimentet dämpades dock av att det skuldtyngda kinesiska fastighetskonglomeratet Evergrande för andra gången inte genomfört en ålagd obligationsbetalning.

Omkring klockan 12.40 hade OMXS30 stigit 0,2 procent till 2.260 och aktier för cirka 9,1 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen.

Kommunikationstjänstebolaget Sinch låg i topp bland de svenska storbolagen genom en kursuppgång på 6 procent. Sinch köper amerikanska Pathwire, en plattform för molnbaserad e-post, för motsvarande 16,6 miljarder kronor och bekostar affären delvis via en riktad nyemission på 6,6 miljarder kronor.

Rapporterande H&M redovisade en kvartalsvinst på drygt 6 miljarder kronor före skatt, mer än 20 procent högre än analytiker räknat med enligt Infronts enkät. Försäljningen i september var något högre än motsvarande månad i fjol och en utdelning på 6:50 kronor per aktie föreslogs.

Effekten av de störningar i varuflödet som påverkade H&M:s försäljning i september kommer att dröja sig kvar ett tag till, sade modeföretagets vd Helena Helmersson efter rapporten.

"Störningarna, som industrin i helhet upplever, är något som vi hanterar. Det är en situation vi försöker att hantera tillsammans med våra partners även om vi har lite av en utmaning just nu för att kunna möta efterfrågan helt och hållet", sade hon.

H&M steg till en början men uppgången kyldes av och vändes till en nedgång med 1,5 procent.

Astra Zeneca gick starkt för andra dagen i rad med en uppgång på 1,7 procent medan medicinteknikbolaget Getinge stärktes 1,9 procent.

Tele2 har fått höjd riktkurs av JP Morgan till 168 från 164 kronor med upprepad rekommendation om att övervikta aktien. Tele2 steg 1,9 procent.

Efter en policyändring av den nederländska spelmyndigheten förra veckan meddelade brittiska Entain att man från fredagen slutar erbjuda spel i Nederländerna. Nyheten följes av besked från Betsson och Leo Vegas, som även de slutar erbjuda spel i landet. För Betssons del väntas beslutet tynga rörelseresultatet med cirka 25 miljoner kronor per månad.

Betsson sjönk 1,8 procent och Leo Vegas 1,9 procent. Kindred tappade ännu mer och handlades 8,4 procent lägre.

Bussoperatören Nobina ökade sin kvartalsvinst mer än analytiker hade räknat med, men efter en inledande kursuppgång vände aktien ned 2,6 procent.

Desenio, som säljer väggkonst på nätet, tappade 13 procent. Fallet kom sedan ABG sänkt sina estimat för bolaget med cirka 20 procent, enligt Dagens Industri. Analyshuset ser en risk att Desenio får dra ned sina helårsprognoser på nytt.

Dustin adderade 1,1 procent efter en höjd rekommendation av SEB till köp från behåll. Andra kursvinnare var fastighetsbolaget K-Fast som klättrade 4,9 procent och Sdiptech som ökade 4,7 procent efter höjd rekommendation av ABG.

Svagare gick det för ett par aktier som visat stora kursrörelser på senare tid: Elos Medtech och Cell Impact tappade 4,1 respektive 3,8 procent.

Spel- och mediabolaget F-Sports aktie handlades till 3:06 kronor i sin premiär på Nasdaq First North, medan teckningsoptionen kostade 0:33 kronor. Kurserna motsvarade en nedgång på cirka 28 procent, jämfört med teckningskursen 22:50 kronor för ett unitpaket med fem aktier och tre teckningsoptioner.Graf: OMXS30 torsdagen den 30 september

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera